Som mange vet er hjembyen til Yaroslav sterkt rammet av den grusomme krigen i Ukraina, og han derfor i likhet med svært mange av sine landsmenn vært nødt til å flykte fra hjemlandet. Han bor nå alene i Herøy, men har familie som bor i Saltstraumen. Han snakker både engelsk og russisk i tillegg til ukrainsk, og har også lært seg imponerende mye norsk siden han kom hit.

Kontakten til badmintonmiljøet fikk han gjennom undervisningen på voksenopplæringen gjennom Lars Erik Sjølstad som jobber som assistent der. Han har selv engasjert seg i badmintonmiljøet både som trener og spiller, og er svært glad for at de har fått med Yaroslav på laget.

- Vi er veldig heldig som har han med oss. Det at han kan språket gjør alt så mye lettere. Vi er opptatt av inkludering og så langt har dette ført til at vi har fått med oss åtte ukrainske barn og ungdommer på badmintontreningene. Det er også positivt at det kommer noen fedre fra Ukraina og hjelper oss på treningene, forteller Lars Erik Sjølstad.

Liker å lære noe nytt
- Jeg liker å leke og lære meg noe nytt, og da Lars Erik foreslo at jeg skulle bli med til Namsos på trenerkurs sa jeg fort ja. På kurset lærte jeg mye om reglene og teknikkene som brukes når man spiller badminton. Til tross for at norsknivået mitt ikke er så bra enda, så forklarte instruktørene meg alt tydelig. Jeg møtte mange flinke og positive mennesker som også vil trene barn i fremtiden. Vi kommuniserte mye, utvekslet erfaringer og hjalp hverandre. Badminton hjelper meg derfor mye med integrering i det norske samfunnet, forteller Yaroslav.

Lars Erik forteller at Yaroslav også ble veldig godt mottatt av de andre klubbene når han deltok på trenerkurset i Namsos.

- Han var ikke bare sammen med oss fra Herøy, men fikk også god kontakt med trenere fra flere andre klubber. Neste helg skal vi på turnering på Grong og da skal Yaroslav delta i sin første turnering, sier Sjølstad.

Takknemlig
- Jeg har fått en mulighet gjennom å spille badminton, og samtidig lære noe nytt om de fantastiske menneskene som bor her. Jeg håper jeg kan bli en bedre spiller og trener i fremtiden og er svært glad for at jeg har fått denne muligheten, og retter en ekstra takk til Lars Erik som hjelper meg med alt, avslutter Yaroslav Yaroshevich.