Vurderer å sette opp kirkespillet igjen.

kirkespillmoete_alf
Kanskje blir det gjensyn med kirkespillet ”Vaart Daglige Brød” neste sommer. Onsdag kveld var alle som var med på oppsettingen av musikkspillet første gang i 1997 invitert for å se på muligheten for å sette opp musikkspillet igjen.
Det var Alf Knutsen, kantor i Lørenskog og musikalsk ansvarlig og musiker ved de foregående oppsettingene, som hadde tatt initiativet til gårsdagens samling i aulaen i Herøy sentralskole.   - Jeg har hatt flere henvendelser om dette. Det meste er jo på plass, men vi har noen utfordringer. Det gjelder ikke minst økonomi.   Mimret med tidligere oppsetting Er det gjennomførbart å sette opp ”Vaart Daglige Brød” på nytt?   Jeg syns det er for godt til å ikke bli spilt igjen, sa Alf Knutsen blant annet.   Da hadde komponisten til musikken i kirkespillet, Reidar Moursund, tatt skuespillere og kormedlemmer fra 1997-oppsettingen med på noen opptak fra 2001-oppsettingen.   Positivt møte Kirkespillet ble første gang satt opp i 1997 med lite kor, mens forestillingene ved 100års-markeringen for sandsundvær-tragedien i 2001 var mer påkostet med blant annet fullt kor og profesjonell instruktør og levende musikere.   Gårsdagens møte var i alle fall positivt med tanke på et gjensyn (og gjenhør) med kirkespillet.   Fordelte oppgaver  Det ble fordelt oppgaver for å sette sammen en gruppe som kan stå bak en slik oppsetting.   I løpet av november/desember skal det vurderes om det lar seg gjøre å sette opp ”Vaart Daglige Brød” allerede til sommeren.   Eller eventuelt i 2011.   Se musikkvideoen til sandsundvær-sangen
kirkespillmoete_alf
Kanskje blir det ny oppsetting av kirkespillet "Vaart Daglige Brød" etter at Alf Knutsen i går hadde drøftingsmøte med tidligere aktører sammen med komponist Reidar Moursund.
kirkespillmoete_alle
Kormedlemmer og skuespillere mimret med å se opptak fra 2001-oppsettingen.
sansundvaervideo_eva
Solist Eva Aasgaard fra musikkvideoen som er laget av sandsundværsangen. Eva har etablert seg i Tyskland med en rekke store roller i ulike operette-oppsettinger.

Annonser