AS Vinmonopolet pleier å vedta nye utsalgssteder et stykke ut i oktober måned, og Herøy har i flere år signalisert ønske om å få utsalg.

Lang historie Blant annet skrev Herøyfjerdingen om dette for sju år siden.

For to år siden skrev vi at mange herøyfjerdinger har meldt seg inn i en facebook-gruppe som støtter kommunen i forsøket på å få et utsalg i kommunen.

I dag var pressesjef Jens Nordahl i spissen for en gruppe fra Vinmonopolet og Linda Skartun fra Vinmonopolet i Sandnessjøen i Herøy.

Møte med kommunen Delegasjonen hadde først møte med ordfører Arnt Frode Jensen, rådmann Roy Skogsholm og Stig Neraas i prosjekt ”Økt Bosetting.

Høsten 2010 var ordfører Arnt Frode Jensen og rådmann Roy Skogsholm i møte med ledelsen i Vinmonopolet i Oslo om saken.

To butikker i kommunen har ytret ønske om å få vinmonopol i sine lokaler, nemlig Spar på Tenna og Herøysenteret i Silvalen.

- Ligger godt an  Etter møtet med kommunen i dag, besøkte representantene fra Vinmonopolet disse to bedriftene.

- Herøy kommune er blant de kommunene i Nordland som ligger helt på topp i omsetning i detaljhandelen.

Det samme gjelder viktige elementer i denne vurderingen som folketallsutvikling og utviklingen i næringslivet.

Trenger en viss omsetning Et utsalg må nemlig ha en viss omsetning for å kunne drive. Staten subsidierer nemlig ikke drifta av et Vinmonopol, sier ordfører Arnt Frode Jensen til Herøyfjerdingen.

De som besøkte Herøy i dag utgjør en gruppe som vurderer nye polutsalg og som fremmer innstilling overfor styret i Vinmonopolet.

Ordføreren fikk i møtet signaler som tyder på at Vinmonopolet ønsker å vurdere utsalgsstedet i Korgen før nye beslutninger blir tatt.

- Om ikke mange år Det kan bety at det neppe blir vedtatt nye utsalg i Nordland dette året.

- Men jeg er overbevisst om at vi har et vinmonopol i Herøy om ikke mange år, dersom ikke noe helt spesielt skulle skje, sier ordfører Arnt Frode Jensen.

I så fall blir Herøy den første øykommune på Helgeland som får vinmonopol.