Saka kom opp som siste sak i tirsdagens kommunestyre og er nok den nærmeste vi kan komme på lang tid med hensyn til motsetninger i Herøy kommunestyre.

Kan havne i retten Det var ordfører Arnt Frode Jensen som først gikk på talerstolen.

- Når behandlingen er ferdig, får vi se på om det er grunnlag for å gå inn i den. Jeg vil ikke ha noen mening om saken nå.

I ytterste konsekvens kan saken havne i retten, og derfor er det viktig å sluttføre den i henhold til det formannskapet har bestemt.

Forundret Jeg er litt forundret over at kontrollutvalget tok behandling på saken, sa ordfører Arnt Frode Jensen tirsdag.

Og da la samtidig fram forslag til vedtak:

1. Kommunestyret tar vedlagte protokoll fra kontrollutvalget og rådmannens redegjørelse til orientering.

2. Kommunestyret ber om at saken sluttføres i henhold til de vedtak som er fattet.

Men opposisjonen var ikke enig i det og ville gjerne diskutere saken. Lengst gikk Vegar Dalen (Frp).

Ikke vond vilje - Det var ikke samsvar mellom de vi så og det vi ble fortalt. Det var bakgrunnen for saken og jeg registrerer at ordføreren ikke ser at det er noe å henge seg opp i. 

Her er kritikk av både administrasjonen og kjøper. Det ligger ikke noen vond vilje bak for vår del.

Dette er imidlertid vårt redskap til å få vurdert saken vi mener er feil behandlet, sa Vegar Dalen som også reagerte på at kontrollutvalget behandlet saken 29. oktober og at deres vedtak ikke kom opp i kommunestyrets møte i desember.

Noe uheldig håndtert - Prosessen er håndtert noe uheldig. Det sier også administrasjonen selv. Det har skjedd feil og det vil skje av og til. Det er ikke grunnlag for noen heksejakt.

Vi som politikere har en ombudsrolle. Forglemmelser skjer, men da må man beklage det, sa Dalen.

Fikk ingen beklagelser Men han fikk ingen beklagelser. Ordfører Arnt Frode Jensen sa at han til kommunestyrets møte i desember ikke hadde mottatt saken. Dette bekreftet formannskapssekretær Liv Hansen som på ordførerens oppfordring redegjorde for når saken ble jounalført og stemplet inn.

Dette skjedde etter at Kjell Inge Jakobsen (Frp) hadde stilt spørsmål ved når kontrollutvalgets dokument ble offentlig.

Steinar Furu mente dette var en kjedelig sak.

Politikerne må ta ansvaret - Rådmannen har gjort en feil, men vi skal ikke ha dønnatilstander i vårt kommunestyre. Jeg henstiller til ordføreren: Bidra til å finne en løsning slik at vi kommer i mål, sa Furu.

Yngve Magnussen (H) foreslo at saka skulle tas opp i neste kommunestyremøte med sluttføring av skolesalget. Forslaget ble senere nedstemt.

Han mente politikerne selv måtte ta ansvaret for de feil som måtte være gjort.

- Kommunestyret skulle selv sagt at salget ikke skulle foregå før arealet var klarert, sa Magnussen blant annet.

Politikk og administrasjon Ordfører Arnt Frode Jensen minnet kommunestyret om å være bevisste på hva som er politikk og hva som er administrasjon i denne saken.

- Vi må få sluttført denne saken nå, sa han og tok det forslaget han selv la fram ved begynnelsen av saken.

Dette ble vedtatt mot fem stemmer.