I løpet av denne uka kommer en rapport fra konsulentfirmaet som vurderer pluss og minus ved å legge ned i Herøy eller ikke.

De nye eierne skal så på grunnlag av rapporten gjøre et valg i løpet av våren:

1. Å ha slakteri i både Herøy og i Halsa (Meløy)

2. Å ha slakteri på bare et av stedene

Viktigste arbeidsplass i Herøy Et negativt vedtak i styret i Marine Harvest vil for Herøys del bety avvikling av slakteriet på Hestøya i løpet av høsten eller på nyåret.

Oppdrettsgiganten Marine Harvest (som selskapet heter etter fusjonen med Fjord Seafood) er den største og viktigste arbeidsplassen i Herøy med mellom 70 og 100 ansatte. Alt etter hvor store mengder fisk som er i systemet.

Ordfører Arnt Frode Jensen har kjent til disse planene en stund og hadde for to uker siden møte med de regionale lederne for Marin Harvest (region Nord).

På dette møtet deltok også rådmann Roy Skogsholm og næringssjef Knut Prestø.

Møter Marin Harvest Norway torsdag Fredag 23. mars skal ordfører Arnt Frode Jensen og rådmann Roy Skogsholm møte lederne i Marine Harvest Norway AS. Møtet finner sted ved oppdrettsselskapets hovedkontor i Bergen.

- Her vil vi få fram hva vi kan bidra med for at oppdrettsgiganten skal velge å videreføre drifta i Herøy.

- Marine Harvest Norway bør vite hvor de har oss. Det er snakk om så mange arbeidsplasser at Herøy kommune er villig til å føre en beinhard kamp for at drifta i Herøy skal videreføres, sier ordfører Arnt Frode Jensen.

Og ordføreren er optimistisk og tror at Marine Harvest vil velge Herøy.

- Jeg ser kjempestore muligheter for hva man kan få til. Det gjelder ikke minst en rekke nye arbeidsplasser. Vi går derfor for at Marine Harvest velger Herøy og videreutvikler seg her, avslutter ordfører Arnt Frode Jensen.