Det er ordfører Arnt Frode Jensen som har vært saksbehandler på denne saka. Drøftet saka Sammen med varaordfører Elbjørg Larsen har han drøftet dette med rådmann Roy Skogsholm. Ordføreren har også hatt møter med gruppelederne i kommunestyret for å drøfte fast tilsetting av rådmannen. Ulike valg Dette skjer etter at ordføreren har mottatt brev fra rådmann Skogsholm med forespørsel om en eventuell forlengelse av hans ansettelsesforhold etter åremålsperioden. I brevet har han skissert de ulike valgene han har, men ønsker å drøfte fast ansettelse, og ber om en beslutning innen 1. september i år. Roy Skogsholm tiltrådte som rådmann i Herøy kommune 8. januar 2007. Seks års varighet Stillingen han innehar i dag er en åremålsstilling med seks års varighet.

I Hovedtariffavtalen skal en arbeidstakere tilsatt i åremålsstilling, underrettes om hvorvidt tilsettingen forlenges for en ny åremålsperiode senest ett år før tilsettingsforholdet opphører.

Ved forlengelse kan ny åremålsperiode være kortere enn 6 år.

Alternativet er at det foretas ny utlysning, hvor rådmannen står fritt til å søke stillingen på linje med andre søkere.

Står fritt

Kommunestyret står fritt til å omgjøre åremålstilling til fast stilling under eller ved åremålsperiodens utløp, og ellers ved nyansettelser.

I følge samme hovedtariffavtale har ansatte i åremålsstillinger som har fylt 60 år ved utløp av åremålsstillingen krav på retrettstilling i kommunen.

I følge Roy Skogsholms arbeidsavtale er det ikke avtalt retrettstilling i kommunen etter åremålstilsetting.

God investering

I konklusjonen skriver ordfører Jensen blant annet at "det vil være en god investering av Herøy kommune å få beholde nåværende rådmann". Og videre:

"Siden Roy Skogsholm ble tilsatt som rådmann er det gjennomført en rekke betydelige prosjekt. For å tilpasse økonomien til befolkningsnedgangen var det nødvendig å foreta en nedbemanning.

Denne prosessen ble gjennomført sammen med de tillitsvalgte på en god måte. I tillegg er NAV – reformen gjennomført i denne perioden.

Det er også bygget nytt tidsmessig rådhus som tilfredsstiller de krav som settes til gode arbeidsforhold og i denne forbindelse ble det etablert nytt arkiv", skriver Jensen og fortsetter:

Godt skussmål

"I forbindelse med restrukturering av Marine Harvest, region nord, spilte rådmannen en aktiv rolle i strategivalg. Det er også etablert næringspark på Hestøya som legger grunnlaget for framtidig næringsaktivitet.

Å få tak i gode rådmenn er en krevende oppgave. Erfaringen med Roy Skogsholm er meget bra, han er arbeidsom, har god innsikt i kommunal virksomhet og har gode menneskelige egenskaper", skriver ordfører Arnt Frode Jensen i sitt saksframlegg til kommunestyret. ------------------------------------------------------------------- Her er fullstendig saksliste til kommunestyrets møte 20. september: Trykk HER for å laste ned hele dokumentet i pdf-format. Trykk HER for å laste ned kommuneplanens arealdel. Sak 28/11: FELLES OPPREISNINGSORDNING FOR TIDLIGERE BARNEVERSNBARN OG SPESIALSKOLER I NORDLAND Rådmannens innstilling:
Herøy kommune ønsker ikke å slutte seg til en felles ordning for kommunene i Nordland om oppreisning for tidligere barnevernsbarn og spesialskoleelever. Sak 29/11: KOMMUNEPLAN 2008-2020 - STRATEGISK DEL (SAMFUNNSDELEN) Rådmannens innstilling:
Kommuneplan 2008-2020 – samfunnsdelen bestående av hoveddokument, kommunedelplan næring, kommunedelplan økt bosetting, sektorplan for helse, sosial og omsorg, sektorplan for oppvekst og kultur og sektorplan for effektiv forvaltning godkjennes. Sak 30/11: REVISJON AV KOMMUNPLANENS AREALDEL OG KOMMUNEDELPLANER
Behandling av forslag til kommunedelplan sentrum 2011-2023 i plan og teknisk hovedutvalg. Rådmannens innstilling: Med hjemmel i Plan- og bygningsloven §11-15 godkjenner Herøy kommunestyre fremlagt forslag til arealdel til kommunedelplan for sentrumsområdet slik det er vist på planforslag 1818_KPSent_2011, datert 29.06.2011 med de endringer som fremkommer av skriv datert 31.08.2011 jf. behandling etter samme lov §11-14. Sak 31/11: REVISJON AV RENOVASJONSFORSKRIFTEN Rådmannens innstilling:
Herøy kommunestyre godkjenner Renovasjonsforskrift for kommunene: Alstahaug, Brønnøy, Dønna, Grane, Hattfjelldal, Herøy, Leirfjord, Sømna, Vefsn, Vega og Vevelstad datert 22.03.11. Sak 32/11: VANNOMRÅDE VEFSNFJORDEN OG LEIRFJORD
ORGANISERING OG KOSTNADSFORDELING
Rådmannens innstilling: 1. Vannområdeutvalget i vannområde Vefsnfjorden/Leirfjorden konstitueres som et samarbeid mellom de berørte kommunene Herøy, Dønna, Alstahaug, Leirfjord, Vefsn, Grane og Hattfjelldal.
2. Vefsn kommune utpekes som vertskommune i vannområde Vefsnfjorden/Leirfjorden. Vefsn kommune har arbeidsgiveransvar for en prosjektleder for arbeidet i perioden fram til utgangen av 2012. Stillingen kan forlenges og stillingsbrøken økes, dersom ytterligere finansiering kommer på plass.   
3. Herøy kommune avsetter kroner 25.000,- som kommunens bidrag til samarbeidet for perioden fram til utgangen av 2012. Foranstående vedtak forutsetter at de øvrige syv kommunene i vannområdet fatter likelydende vedtak, og at skjønnsmidler fra Fylkesmannen innvilges iht. finansieringsplan.  Sak 33/11: ANSETTELSESFORHOLD - RÅDMANNSSTILLINGEN Ordførers innstilling:
1. Roy Skogsholm tilsettes i fast stilling som rådmann i Herøy kommune etter åremålets utløp.
2. Han beholder tidligere inngått avtaler som rådmann.