Vil fornye yrkesmessa

4_lars_olav
Under tirsdagens møte i Herøy næringsforening kunne rektor ved sentralskolen, Lars Olav Mogård-Larsen, presentere sine idéer til en fornyet yrkesmesse på nyåret. Nå skal en arbeidsgruppe med representanter fra næringslivet ta innspillene med seg. Målet er å få til en ny messe.
Å bygge stolthet og bevissthet om hva vi har av muligheter i Herøy er og skal ha et sterkt fokus på yrkesmessa i Herøyhallen på nyåret.
 
For konklusjonen på møtet tirsdag ble at man skal jobbe for å arrangere ny yrkesmesse. Og da i en fornyet utgave.
 
Fornyet utgave
Etter tre år falt interessen og sist vinter ble messa lagt på is. Nå skal en fornyet utgave se dagens lys om få måneder.
 
Tirsdag sto yrkesmessa på sakskartet da Herøy næringsforening avviklet sitt månedlige lunsjmøte på Herøy Brygge.
 
Leder i foreningen Roger Hansen undret seg over at messa havarerte sist år. Eva Jenssen mente det rett og slett skyldtes lav interesse.
 
Fra 40 til 20 bedrifter
- Vi gikk ned fra 40 til 20 deltakende bedrifter. Det ble et spørsmål om å gjennomføre messa eller kjøre et annet konsept. Vi tok avgjørelsen om å avlyse og se etter en annen måte å gjennomføre messa på.
 
Vi fikk imidlertid liten tilbakemelding om hva som manglet, men vi føler at det sto på at bedriftene kanskje følte at de fikk lite igjen, sa Eva Jenssen.
 
Bo i Herøy – jobbe utenfor
Kurt Arild Nilssen foreslo at man satte fokus på at det er helt greit å bo i Herøy og jobbe utenfor kommunen.
 
- Jeg foreslår at vi også inviterer bedrifter og ungdomsskole-elevene fra Dønna, sa Nilssen og lurte på hvordan de andre bedriftene stilte seg til å invitere andre bedrifter utenfor Herøy.
 
- Svaret er ”Jo, vi er ikke redde for konkurranse. Vi er gode på mange områder i Herøy”, uttalte Roger Hansen med et smil.
 
Resultater over tid
Ordfører Arnt Frode Jensen påpekte at satsingen på yrkesmessa er noe man vil se resultater av over tid.
 
Anne–Sissel Jenssen fra HALD IKS uttalte at hennes bedrift kan være behjelpelig med å planlegge og profilere messa.
 
Rektor ved Herøy sentralskole Lars Olav Mogård-Larsen la fram en plan for en messe som skolen har laget.
 
PR-apparat
- Kanskje går det et skille mellom bedrifter som har et oppegående PR-apparat og de andre. Vi forslår at messa holdes i januar/februar og så ser vi for oss at elevene før messe får tildelt en bedrift som de skal lage en presentasjon til messa.
 
Kanskje kan disse elevene delta på stand sammen med bedriften. Vi foreslår også å ha en egen ”pressegruppe” av elever på skolen.
 
Foredrag
Videre foreslår vi at vi fortsetter ordningen med et kort foredrag, og at det deretter er stands i Herøyhallen, sa Larsen.
 
Han mente også at det burde være en god idé å invitere Innovasjon Norge til messa.
 
- Og så må vi få med elevene på videregående skole, sammen med flyktningene og de fremmedspråklige i Herøy, mente Lars Olav Mogård-Larsen.
 
Arbeidsgruppe
Leder i næringsforeningen, Roger Hansen, mente at det må oppnevnes en arbeidsgruppe som planlegger messa nærmere.
 
- Styret i foreningen har et klart mål at messa i en eller annen variant bør videreføres. Og at fokuset bør være på å bevisstgjøre de unge og bygge stolthet, avsluttet Hansen.
4_lars_olav
Rektor ved Herøy sentralskole Lars Olav Mogård-Larsen la fram forslag om å fornye yrkesmessa.
4_yrkesmessa
Fra en tidligere yrkesmesse hvor elever besøker standen til Herøy kommune.

Annonser