Denne saka kommer opp i formannskapet tirsdag 31. januar.

Her innstiller rådmannen på at kommunen skal starte arbeidet med å forberede prosjektering av anlegget.

Søknad om tilskudd Om nødvendig vil Herøy kommune hente eksterne tjenester for deler av arbeidet som skal føre til søknad om tilskudd.

Herøy mangler områder som dette, som er tilrettelagt for alle. Nå ønsker Herøy IL å få laget en turløype rundt Storvatnet som tilrettelagt for alle, og i tillegg med lysanlegg.

Idrettslaget har over 400 medlemmer og planlegger at mye arbeid kan gjøres på dugnad.

Bruksområder Brevet fra Herøy IL er ført i penn av leder i HIL Kirsti Iversen og Erlend Sjåvik, sistnevnte medlem av hovedstyret.

Idrettslaget beregner følgende bruksområder: - Naturloppleveleser med kunst og informasjon - kulturlandskap - fiskeplasser med mulighet for grill og avslapping - badeplass med stupetårn - gamme, friluftsaktiviteter med kano - tur og jogging - skiløype og muligheter for å gå på skøyter om vinteren.

50 prosent Etter at Herøy Idrettslag har spilt inn dette forslaget til kommunen, har teknisk enhet vært i kontakt med Nordland Fylkeskommune.

Tilbakemeldingene er at et slikt anlegg muligens kan finansieres med inntil 50 prosent tilskudd.

Søknad om tilskudd må fremmes før spaden stikkes i jorda.

Meget godt prosjekt Kommunens innsats i dette prosjektet begrenses til å framskaffe kartgrunnlag, søke om tilskudd og eventuelt bida med planlegging etter hva som kan bli nødvendig etter plan- og bygningsloven.

I forhold til folkehelse, tilgjengelige møteplasser, bolyst og reiselivsnæringen anser kommunen dette tiltaket for å være et meget godt prosjekt.

Populært område Storvatnet ligger i et populært område for utfart og en stor andel av befolkningen er bosatt i nærheten av området.

Herøy kommune antar at nærheten til anlegget vil gjøre at anlegget vil bli mye benyttet og at bruken av området til rekreasjon i ulike former vil øke kraftig.