Harriet går for tiden på videregående skole på Nesna og er da utplassert en dag i uka for å få arbeidserfaring.

Miljøarbeiderens assistent Miljøarbeider Kristine Kleven presenterer gjerne Harriet som sin assistent, nettopp fordi hun hjelper til med det meste på ungdomsklubben.

- Jeg sitter blant annet i kassen, går rundt og prater med ungdommene og ser til at det er godt miljø på klubben. Her er det ungdommer mellom 13 og 19 år, et ganske stort sprang, og dermed kan det være greit med litt hjelp til å komme i kontakt, sier Harriet Karlsen til Herøyfjerdingen.

Hun er glødende interessert i ungdomsarbeid og ser gjerne for seg en framtidig jobb som har med ungdommer å gjøre.

- Jeg tror kanskje jeg vil studere videre ungdomsarbeid på høyere nivå etter videregående skole, sier hun.

I tillegg til de oppgavene Harriet nevner får hun også ansvaret for å arrangere ulike aktiviteter på ungdomsklubben. Hun hjelper også til med å rydde og ordne, og kommer gjerne en halv time før klubben åpner for å sette i stand ting.

Også en lærling Utenom Harriet har Kristine Kleven også en lærling som hjelper til med ungdomsarbeidet i Herøy. Stine Mathinussen (19) er lærling og hun går siste året på videregående skole hvor hun studerer barne- og ungdomsarbeid.

I fjor var hadde hun praksis på SFO ved Herøy sentralskole, mens hun i år er fire dager i uka i Silvalen barnehage, men hun den fjerde dagen – tirsdager – er i ungdomsklubben.