Atle Vårvik er tidligere skøyteløper – ble norgesmester på 10.000m i 1992, beste nordmann i VM-88, deltok i to Olympiske Leker, ’92 og ’94. Han har blant annet delt rom med den kjente skøyteløperen Olav Johan Koss.

- Det er unntaksvis at vi besøker en kommune som akkurat har startet med MOT, som regel er det lønn som fortjent, så jeg håper dette legger en bra plattform for MOT-arbeidet fremover, sa foredragsholder Atle Vårvik til forsamlingen.

Bevisstgjøring av ungdom
- Det er viktig å hjelpe ungdom til å ta beviste valg. Så når ungdommene gjør noe dumt, så gjør de det i alle fall bevist, sa Atle.

Styrke ungdoms mot.
- Det er også viktig å trene ungdom til å vise MOT. MOT er en viktig egenskap, sa Atle.

Verdiene til MOT er disse tre.

  • MOT til å leve.
  • MOT til å bry seg.
  • MOT til å si nei.

Interessant foredrag
Foredraget varte i en time og var veldig lærerikt. Foredragsholder Alte Vårvik hadde mange gode poeng og eksempel til alle verdiene til MOT, noe som gjorde foredraget enda mer interessant.

Mot er den ypperste av alle menneskelige egenskaper, fordi det er den egenskap som garanterer alle de andre.” Winston Churchill

- MOT startet med en tanke om å hjelpe og trene ungdom til å ta egne valg. Det er mange som går med en klump i magen hver eneste dag. Jeg håper MOT kan være med og gjøre den klumpen litt mindre hos alle, sa Atle.

- MOT er på mange måter et verktøy for å forsterke og bekrefte det vi egentlig vet fra før. Hvis vi alle kan være et inspirerende forbilde for mennesker rundt oss, og bidra til å styrke andres mot, drømmer og lidenskaper, viser vi mot, avsluttet, Atle Vårvik.