Leif Larssen begynte som vikarprest i Herøy 12. september og skal være her i to måneder. Mange kjenner han fra dokumentarfilmen «Da havet tok landet» som er basert på den tragiske Sandsundværulykken som rammet fiskeværet Sandsundvær den 22. januar 1901. Filmen hadde premiere i Herøy kirke nøyaktig 122 år etter ulykken, som krevde 34 menneskeliv, den 22. januar i år, og ble vist på flere kinoer på Helgeland med fulle hus. Filmen ble også vist under Herøydagan i år. 

Larssen kommer opprinnelig fra Sandnessjøen og arbeidet som prest i Nord-Rana inntil han gikk av med pensjon i fjor høst. Intereressen for Sandsundværulykken fikk han etter et besøk på Herøy for noen år siden. Nå gleder han seg over å være tilbake for en periode. 

Inviterer til salmekveld
Torsdag 21. september inviterer han alle sangglade i Herøy til salmekveld i Herøy kirke.

- Jeg vil plukke ut noen salmer som jeg synes er fine mens organist Graem Stevenson spiller. Han skal også spille noe intrumentalt og det blir kanskje også noen andre musikere med. Det blir også anledning for folk å komme med forslag på hvilke sanger de ønsker å synge. Det blir derfor en enkel sang og musikkvels, men vi kaller det salmekveld, sier Larssen.

Gleder seg over å være tilbake
Leif Larssen forteller at han siden han gikk av som prest i fjor høst har hatt et ønske om å vikariere en periode som prest på Helgelandskysten.

- Herøy var førstevalget og det har mye med arbeidet som pågikk med dokumentaren «Da havet tok landet». Jeg ble kjent med mye folk og området og hadde derfor lyst til å komme tilbake. Da det åpnet seg en mulighet slo jeg til med en gang. Nå skal jeg bo i prestegården og gleder meg veldig til å være prest i Herøy, sier Larssen.