Det er Statistisk sentralbyrå som i dag offentliggjør nye folketall for moderlandet.

Og vi fortsetter altså å øke innbyggertallet, denne gangen med sju.

Fortsetter som i fjor I løpet av hele fjoråret ble vi 31 flere innbyggere og dersom trenden med en økning på sju personer i kvartaler fortsetter - ja, så fortsetter vi altså omtrent på samme måte i 2011.

Prosjektleder for "Økt Bosetting" i Herøy Stig Neraas sier til Herøyfjerdingens magasinutgave at han tror på fortsatt økning av folketallet i år.

Over 1700 før 2014 I oktober 2009 var det 1605 herøyfjerdinger bosatt i kommunen. Januar 2011 var vi 1649 personer, og nå er vi altså 1656.

Styringsgruppen for prosjekt "Økt Bosetting" har som mål at innbyggertallet i oktober 2014 skal være kommet opp til 1705.

Seks herøyfjerdinger døde første kvartal i år, men samtidig ble det født åtte nye.

I første kvartal hadde vi også en netto innflytting på fem personer. Se egen sak om "Innflytterdag".

Dønna ble færre Dessverre gikk innbyggertallet i Dønna kommune tilbake fra 1449 til 1444. To personer ble født i Dønna i første kvartal, mens fire dønnaværinger døde.

Dønna hadde også en netto innflytting på minus 3. Tilsammen betyr det en reduksjon i folketallet på fem stykker. Kommunen økte imidlertid innbyggertallet med 18 i løpet av fjoråret.

Leirfjord mistet 25 Også Leirfjord økte innbyggertallet i fjor, med 20. Bare i løpet av første kvartal i år mistet Leirfjord flere enn de økte i hele fjor, nemlig 25 innbyggere.

Bakgrunnen for det triste tallet er at det flyttet hele 27 personer fra kommunen i løpet av årets første fire måneder.

Leirfjord har nå 2135 innbygger, mot 2169 ved inngangen på året.

Alstahaug øker kraftig Men Alstahaug fortsetter sin kraftige befolkningsvekst. I løpet av fjorårets økte kommunen med 100 innbyggere og i løpet av første kvartal i år steg innbyggertallet med hele 32.

Nå har Alstahaug kommune 7328 innbyggere, og det skyldes i stor grad en netto innflytting på 35 personer.

Flere i HALD Sammen med Herøys økning sørger Alstahaug for at innbyggertallet i HALD-regionen likevel økte i første kvartal - riktignok "bare" med ni personer.