Verdige prisvinnere

Kulturkveld_prisvinnere

Tradisjonen tro delte ordfører Arnt Frode Jensen ut Herøy kommunes næringspris, unge kunstneres pris, frivillighetsprisen og kulturprisen på kulturkvelden under årets Herøydager. Alle var verdige vinnere innen sitt felt.

Ordfører Arnt Frode Jensen har etter valget til høsten valgt å trekke seg tilbake fra lokalpolitikken etter 28 år som ordfører. Dette var derfor siste gangen han delte ut ulike hederspriser under Herøydagan. 

Arild Robert fikk næringsprisen
I begrunnelsen for prisen sa ordfører Arnt Frode Jensen at prisvinneren har viderført forretningsideen fra sine foreldre og besteforeldre. Med sitt forretningstalent, sin arbeidskapasitet, kreativitet og sosial teft, har han utviklet bedriften over mange år og klart å samle mange nye kunder. Han fyker rundt og slår av en prat, har alltid overskudd og er imøtekommende og blid. Han har 15 ansatte med hel- og deltidsstillinger og er en god ambassadør for Herøy kommune og den enkeltes trivsel og bolyst.

Frivillighetsprisen til Gudrun Marie Jørgensen
I begrunnelsen beskrives prisvinneren som en hyggelig person som alltid stiller opp og hjelper folk i ulike situasjoner. Hun er aktiv i Tirsdagsklubben, Røde Kors, pensjonistforeningen og kirkeforeningen. Gudrun er ofte sjåfør eller loddselger på Prix og andre steder.

Eskil Dahl Pettersen ble tildelt unge kunstneres pris
I begrunnelsen blir prisvinneren omtalt er en meget kreativ person, hvilket en gjerne bør være for å skape noe inne kunst og kultur. Som mangeårig elev i kulturskolen var han en aktiv elev som alltid var interessert i å lære noe nytt og han behersker i dag flere instrumenter. 

Kulturprisen til Geir Berglund
I begrunnelsen blir prisvinneren omtalt som komponist, musiker og sanger som har utmerket seg ved flere forskjellige oppsetninger. En av dem var å presentere tekstene til Bruce Springsteen på norsk. Han har ved flere anledninger samlet mange musikere til sine konserter og har også ved flere anledninger opptrådt som dansemusiker. I det siste har han også vært med i et band som kaller seg for «Fergekameratene».

Vinnerne av kulturprisen, unge kunstneres pris og frivillighetsprisen fikk diplom og et pengebeløp på kroner 10000. Vinneren av næringsprisen fikk diplom og et maleri av Rolf Jørgensen til en verdi av 10000 kroner.

Foto: Sigurd Sjåvik

Kulturkveld_Arild Grønbech
Arild Robert Grønbech ble tildelt Herøy kommunes næringspris.
Kulturkveld_Geir Berglund
Geir Berglund fikk kulturprisen.
Kulturkveld_Eskil
Eskil Dahl Pettersen ble tildelt unge kunstneres pris.
Kulturkveld_Gudrun Jørgensen
Frivillighetsprisen gikk denne gangen til Gudrun Marie Jørgensen.

Annonser