Dette har vært gjort gjennom flere år og er veldig populært blant elevene. Målet er å konkurrere og leke i lag på tvers av klassene, samtidig som vennskap og «fair play» blir satt i høysetet.

Man skulle kanskje tro at det er vanskelig å få til en «fair play» fotballkamp der både 1. og 7. klassinger er med, men det er det ikke ifølge elevrådet. - Vi sentrer til alle på laget, hjelper de minste og prøver å lære de, forteller Elias i 6.klasse. Alle sammen er enige om at det viktigere å være grei enn å vinne.

Andrea og Kevin synes «Elefantball» er den morsomste aktiviteten på turneringa, men der er mye å glede seg til; musikk leker, fotball, stafetter og landhockey er også populært.

Det er mye latter og svette denne dagen. Men det er også noen som blir veldig slitne, eller kanskje litt lei seg for at de ikke vant kampen. Da er det bra at de store elevene er flinke til å trøste og motivere de minste. Vi har vi utrolig mange omsorgsfulle og flinke elever på skolen vår, og på en sånn dag får man jammen brukt mange sider av seg selv; alt fra trøstehender til lårmuskler!
 


Det gamle elevrådet ønsker det nye velkommen. Å sitte i elevrådet betyr at man får være med å bestemme, forteller de. Vi må presentere saker for klassen vår og får være i lag med de voksne å bestemme. Det synes de er veldig bra.

- Jeg vet ikke helt om det nye elevrådet klarer å fylle skoene etter oss, sier Elias ertende. -Men de får bare gjøre så godt de kan.

Vi regner uansett med at det neste elevrådet også arrangerer vennskapsturnering for barnetrinnet. Og vi gleder oss allerede!

Tekst og foto: Marthe Solheim