Vellykket klesbyttedag og kulturskolekonsert

Klesbyttedag 28

Torsdag 28. mars var det mange som fant veien til klesbyttedag og kulturskolekonsert i Herøy skoles aula.

Tora Skagen Olsen og Emma Eliassen åpnet arrangementet med å sette fokus på hvordan vi kan tenke på miljøet når vi får oss «nye» klær. De kom inn på at enkelte typer klær skader miljøet mer enn andre. De oppfordret oss også til å slutte å kjøpe klær på nett for å unngå at stadig mer fraktes med forurensende flytrafikk. Videre oppfordret de også til gjenbruk ved å kjøpe brukte klær, bytte eller sy om klær.

Alle elever i kulturskolen i Herøy var for anledningen representert i ett eller flere band eller sanggruppe og stod for flott underholdning. Det var imponerende å se hvor samspilte de unge aktørene var når de entret scenen. Kulturskolen bidro med hele 5 band og ei sanggruppe. 

Her er en oversikt over sangene som ble framført:
«Kanskje kommer kongen», Oline, Leo, Roald, Johan, Magnus, Gaspar, Nikolai og Sander
«Weak», Lukas, Philip, Alexander, Linnea, Nora, Embla og Signe
«Forelska i lærern», Storm, Sandra, Erika, Malin, Kaja J, Gaspar, Nikolai og Sander
«Jeg vil male dagen blå», Mali, Frida, Malin, Rani, Eline, Amalie Marie (til singback av Reidar)
«Jet Black Heart», Kaja, Nila, Laura, Andrea og Wenke
«Sorry», Dilana, Ingrid, Amalie, Tora, Oda, Emma og Laura

Vellykket klesbyttedag
Dette er andre gangen det ble arrangert klesbyttedag for damer i Herøy i regi av Frivilligsentralen. Arrangørene rapporterer om en stor økning fra fjorårets arrangement og de tror nok at en god del av denne økningen skyldes at kulturskolen bidro med en flott konsert.

- Det ble levert inn totalt 260 byttelapper så alt tyder på at det ble byttet mye klær. Vi satser derfor på en ny klesbyttedag neste år, sier Gjertrud Færøy Aune på vegne av arrangørene.

Leder i Herøy Frivilligsentral Jelena Budesa ønsker å takke alle som har bidratt under Klesbyttedagen.

- Jeg retter en stor takk til kulturskolen for flott konsert, Herøy skole for at de stiller lokaler, foreldre i 10. klasse for servering, elever fra valgfaget «Innsats for alle»  for en flott appell, Spar Herøy for poser, Lenas klær for lån av kleshengere og stativ. Til slutt vil jeg takke mine frivillige medhjelpere Siv Nilsen, Monika Storrø, Mai Lis Larsen, Tommy Johansen,  Marit Dahl Jørgensen, Gjertrud Aune, Mahdia, Julia Skolnaja og Line Olsen Roan, sier Jelena Budesa.

Her er en film fra Youtube med klipp fra konserten til Kulturskolen i Herøy.

Klesbyttedag 28
Kulturskolen bidro med med en flott konsert. Her er det noen av guttene som var i sving mens lærer Reidar sørger for at lyden blir bra.
Klesbyttedag 28
Tora og Emma var dyktige konferansierer og holdt også et innlegg om å tenke miljø når man får seg klær.
Klesbyttedag 28
Det var mange som møtte opp på klesbyttedagen.
Klesbyttedag 28

Annonser