Leder i Herøy Frivilligsentral Jelena Budesa ønsket velkommen og loset publikum gjennom programmet på en fortreffelig måte under innsamlingskonserten i kirka. Først gav hun ordet til sogneprest Gunver Birgitte Nielsen som holdt en flammende appell for årets TV-aksjon og oppfordret folk til å gi til årets aksjon.

Underholdningen startet med at Ola Loe og Line Olsen Roan sang hver sin sang fra julespillet «Nissetusseland» som ble framført første gang 1. desember 2017. Teksten til julespillet er skrevet av Ove Røsbak mens det er Reidar Moursund som har skrevet musikken. Ola framførte sangen «Før» mens Line sang «Trøstesangen hennes Cathrine». Hun hadde også med seg jentene Linnea, Kaia, Emma, Oda og Nila fra kulturskolen på refrenget. Alle sangene til julespillet ligger for øvrig på Spotify og finnes ved å søke på «Nissetusseland».

Programmet fortsatte med at Cecilie Skagen sang en mix av sangene «Summer Over The Rainbow» og «What A Wonderful World» til akkompagnement av Bjørn Pedersen på mandolin.

Varaordfører Elbjørg Larsen snakket også varmt om årets TV-aksjon før elevene fra kulturskolen i Herøy fortsatte underholdningen. Først ut var Laura, Emma og Nila som sang og spilte keyboard til sangen «Somewhere Only We Know».  Deretter fortsatte Gaspar, Nathalie og Sander med sangen «Lite ban» som er hentet fra bestillingsverket «Livslenka» som ble skrevet til Herøy kommunes 150 års jubileum i 2012. Teksten er skrevet av Helge Stangnes mens det er Reidar Moursund som har skrevet musikken. Moursund spilte også gitar til denne og flere av de andre sangene som ble framført i tillegg av kulturskolen, i tillegg til at han holdt orden på lyden.  

Oda fra kulturskolen fortsatte med sangen «Fields Of Gold» av Sting før Embla sang jazz-låten «Get Yourself Another Fool» som allerede tidligere har blitt presentert på Herøyfjerdingen. Alle de unge aktørene fra kulturskolen leverte flotte framføringer og det er virkelig imponerende at det hele tiden dukker opp nye talenter i kulturlivet i Herøy. All ære til kulturskolerektor Reidar Moursund for den jobben han gjør.

Underholdningen ble avsluttet med at kulturskoleelevene stilte seg opp og sang TV-aksjonens sang «Til deg» av Marte Wang.

Etter konserten ble folk oppfordret til å gi penger samtidig som de fikk forsyne seg med kaffe og gode kaker. Det ble også solgt så mye lodd at det ble tomt for loddbøker.

Auksjon av maleri
I forbindelse med årets TV-aksjon har kunstner Inger Meyer gitt et maleri som auksjoneres bort på Facebook. Foreløpig har det kommet et bud på 10000 kroner,  men det er fortsatt anledning til å komme med bud fram søndag 21. oktober kl. 15.00. De som ikke har Facebook kan ringe inn budet til Jelena på tlf. 96044774.

I Herøy er det Frivilligsentralen som nå har påtatt seg ansvaret for å organisere TV-aksjonen på NRK hvert år. I tillegg har de også en komite som består av Janne Grethe Eide, Elin Nilsen og Sissel Eide Knutsen. I tillegg skal det hvert år inn et ekstra komitemedlem som er relevant i forhold til hvem som er tildelt aksjonen. I og med at pengene denne gangen går til Kirkens bymisjon inngår også kirkeverge Bård Grønbech i komiteen.

Om TV-aksjonen 2018
Norge er et samfunn der forskjellene øker. Forskjeller som ikke først og fremst handler om etnisitet eller religion, hvor du kommer fra eller hvem du er. Men om du er innenfor eller utenfor.

Det er mange måter å være utenfor på. Fra å mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen.

Med TV-aksjonen NRK 2018 kan Kirkens Bymisjon skape møter som endrer liv. Ved å åpne dører og legge til rette for at flere møtes, skal vi vise hvorfor årets TV-aksjon er viktigere enn aldri før. Vi skal tilby mennesker som opplever å stå utenfor, et nytt fellesskap, en seng eller en samtale og slik bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer.

Les mer om Kirkens Bymisjons arbeid her.

På videoen nedenfor kan dere se et lite utdrag fra konserten.