- Jeg hadde nesten ikke turt å håpe på at jeg kunne ønske så mange velkommen til kirka denne dagen, sa sogneprest Annette Stenseng til alle de frammøtte i kirka.

- Da jeg fikk en koselig henvendelse fra Martha Mikalsen fra Mosjøen, at hun ville ta med seg en sangglad gjeng ”Kor uten grenser” på tur ut til Herøy syntes jeg det var en fin anledning til å starte med eldres kirkedag i Herøy kirke. Vi har lenge tenkt på at vi skulle få dette til, og at det skulle bli årlig tradisjon å invitere eldre til å komme til kirka, sa Annette.

- Av mange grunner så blir det etter hvert vanskelig å få tatt turen hver gang det er gudstjeneste, og vi har ikke klart å få til en ordning med kirkeskyss for eldre, men vi vet jo at dette er et helt spesielt hus for veldig mange som det knytter seg minner og opplevelser til gjennom viktige merkedager og mileperler gjennom livet. Det er derfor viktig at dere skal få lov til å ta turen hit innimellom. Så jeg håper at dette her er starten på en årlig eldres kirkedag, sa Annette.

”Humørsprederne” som har vært mye på besøk på gamlehjemmet kom også innom kirken for å synge og fortelle hvilken fin jobb de gjør som gledesspredere på gamlehjemmet, noe som de eldre setter stor pris på.

- Målet med dette prosjektet er liksom å skape god kontakt og ikke være så redd for de gamle, og få et naturlig forhold til det å bli gammel. Vi trives og koser oss på hjemmet og viser at vi kan være med på å gi glede, nærhet og omsorg. Pasientene blir glade når vi kommer, og vi gleder oss hver gang vi skal på besøk, sa Elias, en av ”Humørsprederne”.

- Vi ha fått øvet oss masse i omsorgsyrket, vi er en glad og høflig gjeng, som har lært mye de siste fire årene, sa Ingrid fra ”Humørsprederne”.

”Kor uten grenser” fra Mosjøen kom med mange fine sanger og Skjalg Wika og Kristian Halset var oppe og fortalte noen historier til de eldre.

- Det er veldig trivelig å være tilbake på Herøy. Jeg har vært her før en gang i verden og da var jeg lærer på framgangsskolen i Silvalen fra 1959 til våren 1960, sa Skjalg Wika, som også spilte vakkert på flygelhorn/trompet.

Vellykket
De eldre satte stor pris på denne tilstellingen i kirken. Det var både latter og glede, og de fikk komme seg ut i det fine været. Kaffen som ble servert etter underholdningen av ”Humørsprederne” og konserten fra ”Kor uten grenser” kunne de eldre velge å ta inne eller ute i det fine været.

- De var veldig flinke til å synge og spille, og blir det flere slike arrangement og jeg har mulighet til det, kommer jeg tilbake, sa Alfhild Paulsen til Herøyfjerdingen.

- Dette var et flott påfunn og vi har hatt en trivelig stund i kirka, sa Helge Jensen til Herøyfjerdingen.

Godt samarbeid med omsorgssentret
Det var mange besøkende fra gamlehjemmet som kom til kirka på grunn av god hjelp fra bemanningen på Herøy omsorgssenter.

- Jeg er veldig glad for at så mange kunne komme, og at dere som jobber på omsorgssentret kunne hjelpe oss med skyss til alle som hadde muligheten, og at dere kunne være her sammen med oss, sa Annette til arbeiderne på omsorgssentret.