Vellykkede Herøydager

Kulturkveld barnekor

Herøydagene er forlengst over, her kommer et lite tilbakeblikk.

Herøydagan 2019 er historie og vi kan igjen se tilbake på mange flotte opplevelser, noe for en hver smak. Det så på forhånd mørkt ut for værprognosene, men lørdag formiddag lyste det opp og ble riktig så fint.

Rotsekk
De som var til stede i Herøy skoles aula torsdag kveld fikk med seg en fantastisk forestilling med Ole Christian Gullvåg. Han fikk fram både latter og tårer hos publikum. Han snakket blant annet om forholdet til sin far og om lidenskapen til Rosenborg.

Kulturkveld
Tradisjonen tro ble Herøydagan åpnet av ordfører Arnt Frode Jensen. Han delte også ut kommunens priser; Næringsprisen til Arild Robert Grønbech, Unge kunstners pris til Eskil Dahl Pettersen, Frivillighetsprisen til Gudrun Jørgensen og kulturprisen gikk i år til Geir Berglund.

Herøy barnekor sang to sanger og imponerte med stor sangglede.

Dyktige utøvere på løpende bånd ble presentert av konferansier Kirsti Iversen, som i år hadde med seg Erlend Sjåvik. Det er kanskje ikke rettferdig å fremheve noen, men vi kan ikke la være å nevne Gaspar Becze (snart 10) som fremførte "Love of my life" av Queen. Med sin helt spesielle stemme blir det spennende å følge han framover.

Dessverre ødela problemer med lyden noe av helhetsinntrykket. Det var imponerende å se hvordan jentebandet fra kulturskolen taklet å måtte starte 3-4 ganger før lyden var i orden.

Hovedforestilling
Herøydagan hadde i år valgt å satse på lokale krefter for å underholde på hovedforestillingen. Bandene som sto på scenen var Bautastein fra Brønnøysund, samt Hjertebank og Det runde bord fra Herøy og Dønna. Publikumsoppslutningen var ikke den aller beste, men de som var der gikk fornøyde hjem. Før konserten kunne folk kose seg med et glass vin og musikk av Geir Berglund i aulaen.

Vi kjøpte en skole
Ingrid Erøy Fagervik og Remi Fagervik holdt foredrag om prosessen med å skape et flerbrukshus i den nedlagte skolen på Seløy. Det blir spennende å følge de framover.

Kos deg med bilder fra Herøydagan.

Kulturkveld Erlend og Kirsti
Konferansierene Kirsti Iversen og Erlend Sjåvik
Hovedforestilling Det runde bord[1]
Kristin Markås Mellingen, vokalist i Det runde bord
Kulturkveld dans
Dyktige dansere Dilana Holstad, Lovelle Salvani og Marjam Sultani

  1 / 35 
 
Herøydagan 2019 
Herøydagan 2019
Rotsekk - Foredrag med Ole Christian Gullvåg (Foto: Sigurd Sjåvik)
 


Annonser