Mens elever, foreldre og ansatte ved skolen strømmet til skolen i dag, sto lensmann Edvard Børø i uniform ved parkeringsplassen for å følge med på både hjelmbruk og trafikken ellers.

(se lenger ned i saken)

Gjenspeiler økt bosetting Skolen gjenspeiler den økende tilstrømmingen av utenlandske tilflyttere til kommunen.

Hele seks nasjonaliteter er representert på skolen og rektor Mogård-Larsen oppfordret ved åpningen av nytt skoleår i morges alle til å ta godt vare på våre nye elever.

Spesielt i første klasse er det mange fremmedspråklige (se egen sak).

Valgfag tilbake igjen - Nytt av året er at elevene på ungdomstrinnet får valgfag.

Vi vil dessuten få flyttet biblioteket tilbake til skolen i løpet av skoleåret, fortalte rektoren i sin åpningstale til foreldrene til førsteklassingene og til alle elevene.

For å vise at alle har vært små en gang, viste han bilde på storskjerm av årets 10. klassinger, tatt da de begynte i 1. klasse i 1004.

Til stor fornøyelse for elevene.

Gøy på landet Mogård-Larsen ville også vise at tiden har gått siden han selv begynte på skolen, og viste et bilde av en stolt førsteklassing for 40 år siden. Nemlig ham selv.

Deretter inviterte han alle frammøtte med på allsangen ”Gøy på landet”.

Lensmannen på besøk  Det har blitt tradisjon av lensmann Edvard Børø er tilstede første skoledag for å snakke om trafikksikkerhet for elevene.

I dag hadde han blant annet merket seg at mange av jentene ikke brukte hjelm og understreket at vi ikke har noen å miste i trafikken.

Lensmannen spurte deretter de yngste elevene om hva som finnes på sykkelen, for at den skal være trygg og i forskriftsmessig stand.

Planlegger refleksaksjon Og de minste visste å svare. Lys på sykkelen var for øvrig stikkord for å snakke om refleks om en kommende refleksaksjon for barneskolens elever.

Edvard Børø snakket også om hvor viktig det er å bruke redningsvest om bord i båt.

Etter en halv time gikk klassene til sine respektive klasserom med sine lærere.

Først ut gikk 1. klassingene.