Årsaken til at veien blir stengt er at alle vann- og avløpsledninger skal skiftes ut. Det skal også settes ned en ny vannkum i området. Arbeidet som utføres er en del av opparbeiding av ny tilførselsvei for ny bru over Herøysundet.

- I tillegg til veistengingen vil også store deler av Silvalen-området miste vanntilførselen i den perioden arbeidet foregår, men alle som rammes av dette vil få varsel om dette på SMS eller på andre måter. Det vil også bli en god del støy om natta mens arbeidet pågår, og målet er å ha veien åpnet igjen til klokka 05.30 tirsdag 24. oktober. Allerede fra mandag klokken 12 på dagen vil det bli redusert framkommelighet i Silvalen, opplyser driftsoperatør for vann og avløp Odd Arne Svinøy til Herøyfjerdingen.

Mulig omkjøring for lette kjøretøy via Valsåsen
I den perioden fylkesveien er stengt vil det være mulig for lette kjøretøyer å kjøre via Valsåsveien, Valsåsstubben og Landarvikveien slik at man kommer ut på fylkesveien ved Herøyssenteret. Denne veien er ikke mulig å benytte for tyngre kjøretøy og bør også brukes minst mulig på grunn av at den ligger tett opp mot bebyggelse.