Vi viser til forhåndsomtale av kommunestyrets møte med fyldigere omtale av alle saker her på nettsiden 10. april.

Sak 1/07: FORSLAG TIL RETNINGSLINJER FOR TILDELING AV PRIS TIL UNGE KUNSTNERE. Enstemmig vedtak: 1.Herøy kommune deler fortrinnsvis hvert år ut en pris på kr. 10.000 til unge kunstnere som enten er bosatt i eller kommer fra Herøy. 2.Tildelingen, som også omfatter diplom, skjer i forbindelse med Herøydagene hvor ordføreren foretar overrekkelsen.

3.Formålet med prisen er å gi kunstneren inspirasjon og større mulighet til å videreutvikle seg, og skal være en honnør til personer som gjør en god innsats innen kunsten på en eller annen måte.

4.Prisen tildeles kunstnere i en alder av til og med 30 år.

5. Prisen kan gis til bildende kunstnere, filmkunstnere, forfattere,brukskunstnere, musikere, scenekunstnere og andre som tilfredsstiller kunstneriske krav.

6.Begrunnet forslag på kandidater til prisen kan fremmes av enkeltpersoner, lag og organisasjoner.

7.Frist for innsending av forslag kunngjøres i lokalpressen og på kommunens hjemmesider.

8. Tildeling av prisen skjer etter samme prosedyrer som for kulturprisen.

Sak 2/07: SALG OG KJØP AV AKSJER I HELGELAND VEIUTVIKLING AS Enstemmig vedtak 1. Herøy Kommune kan kjøpe inntil 10 aksjer i Helgeland Veiutvikling AS hvis noen melder salg av aksjer.

2. Kjøp av aksjer dekkes over disposisjonsfond.

Sak 3/07: AKSJON FOR BEFOLKNINGSVEKST Enstemmig vedtak: 1.Kommunestyret tar orienteringen om befolkningsutviklingen til etterretning.

2.Kommunestyret gir sin tilslutning til kortsiktige tiltak og organisering av disse for å prøve å snu den negative befolkningsutviklingen.

3.Så snart det nye kommunestyret er på plass igangsettes en effektiv strategisk planprosess på alle kommunedelplanområder der en setter hovedfokus på strategier og tiltak for økt bosetting.

4.Strategisk næringsplan utvikles allerede våren 2007 og kan være retningsgivende for de andre kommunedelplanene. Administrasjonen framlegger en tidsplan, arbeidsopplegg og budsjett for dette arbeidet.

Sak 4/07:SUPPLERINGSVALG - ADMINISTRASJONSUTVALGET Enstemmig vedtak: a) Bjarne O. R. Møller velges som fast representant i adminitrasjonsutvalget etter Knut Nordhaug.

b) Vararepresentene rykker opp, og Trine Valberg velges som 4. vara.

c) Valget gjelder for inneværende valgperiode og administrasjonsutvalget vil da ha følgende sammensetning:

Arbeiderpartiet/SV: 1) Arnt-Frode Jensen 2) Laila Furu Vold 3) Elbjørg Larsen

SP/Høyre/FRP: 1) Bjørn Normann Lund 2) Bjarne O. R. Møller

Sak 5/07: SUPPLERINGSVALG - VALGNEMNDA Enstemmig vedtak: a) Kjell-Inge Jakobsen velges som ny leder i valgnemnda etter Knut Nordhaug.

b) Trine Breimo (Høyre) velges som ny vararepresentant.

c) Valget gjelder for inneværende valgperiode og valgnemnda vil da ha følgende sammensetning:

1) Kirsti J. Karlsen, SP 2) Bjarne Møller, FRP 3) Kjell-Inge Jakobsen, leder 4) Jan Berglund, SV 5) Laila Furu Vold, AP, nestleder

Sak 6/07:SUPPLERINGSVALG - HISTORIELAGET Enstemmig vedtak: a) Hallbjørg Lenning velges som ny vararepresentant til Herøy Historielag etter Knut Nordhaug.

b) Valget gjelder for inneværende valgperiode.

Sak 7/07: SUPPLERINGSVALG - FORHANDLINGSUTVALGET Enstemmig vedtak: a) Bjørn N. Lund velges som fast representant i forhandlingsutvalget etter Knut Nordhaug.

b) Vararepresentanten rykker opp og Kjell-Inge Jakobsen velges som 2.vara.

c) Valget gjelder for inneværende valgperiode og forhandlingsutvalget vil da ha følgende sammensetning:

Repr. AP/SV Arnt-Frode Jensen, leder Laila Furu Vold, nestleder

Repr. FRP/SP/H Bjørn N. Lund

Sak 8/07: SUPPLERINGSVALG - OPPNEVNINGSUTVALGET (KONFLIKTRÅDET) Enstemmig vedtak:

a) Bjarne O. R. Møller velges som ny vararepresentant til oppnevningsutvalget (konfliktrådet) etter Knut Nordhaug.

b) Valget gjelder for inneværende valgperiode.

Sak 9/07: SUPPLERINGSVALG - VALGSTYRET Enstemmig vedtak: a) Bjarne O. R. Møller velges som fast representant i valgstyret etter Knut Nordhaug.

b) Vararepresentanten rykker opp, og Pål Bjørstad velges som 2. vararepresentant.

c) Valget gjelder for inneværende valgperiode og valgstyret vil da ha følgende sammensetning:

Repr. AP/SV. Arnt-Frode Jensen, leder Laila Furu Vold, nestleder Elbjørg Larsen

Repr. FRP/SP/H. Bjarne O. R. Møller Bjørn N. Lund

Sak 10/07: SUPPLERINGSVALG - FJELLSTYRET Enstemmig vedtak: a) Bjarne O. R. Møller velges som fast representant i fjellstyret etter Knut Nordhaug.

b) Vararepresentanten rykker opp, og Kirsti J. Karlsen velges som 2. vararepresentant.

c) Valget gjelder for inneværende valgperiode og fjellstyret vil da ha følgende sammensetning:

Repr. AP/SV. Arnt-Frode Jensen, leder Laila Furu Vold, nestleder Elbjørg Larsen

Repr. FRP/SP/H. Bjarne O. R. Møller Bjørn N. Lund

Sak 11/07: FRAMTIDIG ORGANISERING AV NÆRINGSARBEIDET I KOMMUNENE HERØY, ALSTAHAUG, LEIRFJORD OG DØNNA Enstemmig vedtak:

1.Kommunestyret i Herøy slutter seg til ambisjonen om å etablere et regionalt nærings- og utviklingsselskap for kommunene Herøy, Alstahaug, Leirfjord og Dønna. Målet er å etablere selskapet innen 1. oktober 2007. Kommunestyret ser det som avgjørende for kommunens videre satsing på nærings- og befolkningsutvikling at det etableres et sterkt og forpliktende regionalt samarbeid. Et regionalt nærings- og utviklingsselskap vil være et sentralt verktøy for å forene kommunenes og næringslivets innsats i våre felles bestrebelser på å utvikle Hald-regionen som nærings- og bosettingsområde.

2.I videre utredning av organisasjonsmodell forutsettes det at det sikres en tilstrekkelig førstelinjefunksjon lokalisert i hver av de fire kommunene, og at hver kommune sikres tilstrekkelig innflytelse i styringen av selskapet.

3.Det oppnevnes en styringsgruppe bestående av de fire ordførerne for det videre arbeidet med å klargjøre selskapsform, vedtekter, forretningsplan og finansieringsmodell. Styringsgruppen ledes av ordfører Ivan Haugland I Leirfjord kommune. Styringsgruppen får i tillegg som mandat å drøfte videre samarbeidsmodeller med Nordland fylkeskommune, med sikte på å styrke selskapets økonomiske fundament fra 2008. Videre forutsettes det at styringsgruppen tilrettelegger et høringsseminar med næringslivet i regionen. Styringsgruppen forutsettes å kunne legge fram sine anbefalinger slik at endelig beslutning om etablering kan skje innen 1. juli 2007.

4.Styringsgruppen velger selv hvordan arbeidet skal gjennomføres mht. behov for administrativ kapasitet. Det forutsettes at Hald AS dekker videre utrednings- og etableringskostnader. Dette betyr at de fire kommunene ikke må inn med finansiering inneværende år, utover de midler som allerede er bevilget til Hald AS.

5.Herøy Kommune ønsker at den nye næringsorganisasjonen snarest videreutvikles for også å ivareta spisskompetanse innen landbruk.

Sak 12/07: FYLKESPLAN FOR NORDLAND 2008 - 2011 - HØRING Enstemmig vedtak: Kommunestyret i Herøy tilslutter seg rådmannens forslag til høringsuttalelse til Fylkesplan for Nordland 2008 – 2011.

Sak 13/07: FORPROSJEKT FASTLANDSFORBINDELSE HERØY/DØNNA Enstemmig vedtak:

1.Herøy Kommune gir sin tilslutning til det framlagte forprosjektet for fastlandsforbindelse Dønna/Herøy til Alstenøya innenfor en kostnadsramme på 1.5 mill. kr.

2.Kommunen finansierer sin andel kr. 150.000 over næringsfondet

3.Det utnevnes en styringsgruppe bestående av rådmennene i Alstahaug, Dønna og Herøy Kommune . Gruppen komplettes med Arne Løvmo som fagperson.

Sak 14/07: PRIVAT REGULERINGSPLAN - GNR. 25 BNR. 1 OG 3 (HYTTETOMTER) ”PRESTØYHAUGEN HYTTEFELT”. Tiltakshaver: Jan Åge Amundsen, Møllenhussletta 14, 8800 Sandnessjøen. Vedtak: (mot en stemme) 1.Kommunestyret kan ikke imøtekomme klagen fra Jan Åge Amundsen av 14.1.2007 da planforslaget som ble behandlet av Hovedutvalget for kommunalteknikk og miljø den 22.11.06 sak 49/06 ikke var endelig.

2.I medhold av plan og bygningslovens § 27-2 pkt 1. egengodkjenner kommunestyret forslag til reguleringsplan med bestemmelser for ”Prestøyhaugen Hyttefelt deler av gnr 25 bnr 3” på Prestøy (plan.ark.. nr. 504.47)

Vedtaket er fattet i henhold til de korrigeringer som hovedutvalget foretok i sak nr 49/06 av 22.11.2006.

Betingelser: a.Vedtak fattet av kommunestyret kan ikke kunngjøres før det foreligger justert kart med bestemmelser.

b.Behandling av søknad om utslippstillatelse kan ikke gjennomføres før klagefrist på egengodkjennelsen er utgått og etter at eventuell klagebehandling er avgjort

Kommunestyret vil påpeke følgende forhold ovenfor tiltakshaver:

På grunn av forsyningssituasjonen i søndre del av kommunen, kan de høyest liggende enheter ikke påregne å få vann fra det kommunale vannverket.

Sak 15/07: SAK VEDR. UTARBEIDELSE AV REGULERINGSPLAN FOR AMBULANSE-HELIKOPTER PÅ NORD HERØY SØR AV GAMLE NORD-HERØY BARNESKOLE. Enstemmig vedtak:

1.I medhold av plan og bygningslovens § 7 innvilger kommunestyret dispensasjon fra vedtatt kommuneplan, kommunedel plan nr 503-2B av 20.12.99.

Området endres fra nåværende Lnf klassifisering til å utgjøre trafikkområde, lufttransport.

2.I medhold av Pbl § 27.1 vedtar kommunestyret at det skal utarbeides reguleringsplan for permanent landingsplass for ambulansehelikopter sør av tidligere Nord Herøy barneskole.

b.Ved revisjon av kommuneplanen, kommunedel plan tas området ut som området hvor kommunedel plan ikke skal gjelde.

Begrunnelse for utarbeidelsen.

Reguleringsplanen skal danne grunnlag for utarbeidelse av søknad om konsesjon ovenfor Luftfartstilsynet og skal i tilegg til selve landingsplassen og tilførselsveg vise innflygningsruter og støysoner, da støysoner/innflyvingsruter kan sette begrensninger for annen utbyggingsaktivitet.

3.Dersom det i ettertid viser seg at området ikke kan benyttes til formålet oppheves planen og området tas eventuelt inn på nytt i kommunedel planen som Lnf område eller til andre formål.

Sak 16/07: SYSTEM FOR VURDERING OG OPPFØLGING AV BARNEHAGER OG SKOLER I HERØY Enstemmig vedtak:

Systemet for vurdering og oppfølging av barnehager og skoler i Herøy vedtas og innføres i henhold til milepæler i plandokumentet.

Sak 17/07: BIBLIOTEKREFORM 2014 HØRINGSUTTALELSE FRA HERØY KOMMUNE Enstemmig vedtak: Herøy kommune vedtar vedlagte høringsuttalelse om ”Bibliotekreform – 2014”

Sak 18/07: REVIDERT HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK HELSE 2007-2010 Enstemmig vedtak:

1.Revidert handlingsplan for psykisk helse 2007 – 2010 vedtas slik den foreligger.

2.Det opprettes 50 % stilling som psykisk helsearbeider med spesielt ansvar for barn og unge.

3.Stillingen som psykisk helsearbeider utvides med 10%.

4.Følgende driftstiltak gjennomføres under forutsetning av økte øremerkede tilskudd til psykiatri. Tiltakene videreføres i 2008

Nye planlagte tiltak 2007 - videreføres i 2008: Videreutdanning psykisk helse kr.100.000 (2007) / kr. 0 i 2008 Økning stilling innen psykiatri, voksne 10 prosent kr. 42.000 (2007) / kr. 43.000 i 2008 Opprettelse psykiatristilling barn 50 prosent fra 1.7 07 kr. 154.000 (2007) / 208.000 i 2008.

5. Administrasjonen bes utrede hvordan oppfølging av ungdom som går på videregående skole og som bor på hybel best kan gjennomføres. En felles ungdomsdiakonstilling i HALD bør da vurderes opp mot andre tiltak, for eksempel en felles ungdoms-/miljøarbeider i kommunal regi.

NB: Punkt 5 var et forslag fra SV framsatt av Leiv Rygg.

Sak 19/07: REGISTRERING AV VERV OG ØKONOMISKE INTERESSER WWW.STYREVERVREGISTERET.NO Enstemmig vedtak:

1.Herøy kommune innfører register for verv og økonomiske interesser for folkevalgte og kommunale ledere fra 01.10.07 i.h.t. framlagte retningslinjer.

2.Ordningen administreres av rådmannens stab.

3.Ordningen evalueres før 01.10.11

Sak 20/07: VETERINÆRSTILLING I HERØY Enstemmig vedtak:

1.Herøy Kommune viderefører avtalen med Sverre Seierstad i henhold til framlagte reviderte avtaleforslag.

2.Kostnadene dekkes med overføring av kr. 100000 fra konto 1.990.6901.190000.

3.Kommunestyret stiller som betingelse at Sverre Seierstad flytter til Herøy Kommune innen 31.10.07 og etablerer sitt utgangspunkt for tjenesten herfra.