Det var Mosjøens jenter som startet tirsdagens kamp i Herøyhallen best med å sette inn det første målet.

Men heimelaget svarte og var etter få minutter av første omgang oppe i ledelse 3 – 2.

Jevnt til pause
Og derfra dro herøyjentene fra og hadde noen få minutter før pause ledelse 7 – 4.

Men – så kom vefsningene sterkt tilbake og puttet på to mål like før halvtid.

Lise Theimann og Gunn Lise Bjertnes Hansens jenter kunne gå til pause med en knapp ledelse 7 – 6.

Sikkert forsvar
Heimelaget spilte godt og sikkert i forsvar og sørget for at de fleste skuddene fra gjestene enten havnet i blokka eller i klypene til sikre Hilde Pedersen i herøyburet.

I motsatt ende av banen sløste herøyjentene med skuddene.

Sterk sluttspurt
Etter pause tok herøyjentene straks kommandoen og puttet på det første målet.

Men så buttet det imot og to minutter før full tid sto det 9- 9 og på tribunene fryktet man at historien fra flere tidligere seriekamper skulle gjenta seg.

Herøy ILs 15års-lag har nemlig tapt tre kamper med et mål. Skulle det gå slik i kveld også?

Men nei – jentene ville det annerledes. De siste to minuttene satte de i stedet inn to avgjørende mål og sikret en fortjent seier.

Og kunne motta stor jubel fra mange publikummere på tribunen.

Se video-kutt fra kampens siste minutter nederst.