Vant Kippermocupen

guttelaget
Guttelaget til Herøy og Dønna IL vant noe overraskende Kippermocupen i fotball som ble avviklet i Mosjøen sist helg. Dermed var det stor jubel, og økt selvtillit foran deltakelsen i Norway Cup i Oslo senere i sommer.
I semifinalen hadde Mosjøen knust Steigen hele 6 - 1, mens Herøy/Dønna vant sin semifinale nesten like sikkert med 3 - 0.

Dermed ar det duket for finale mellom Mosjøen og Herøy/Dønna. I følge Helgeland Arbeiderblad var det vertene som åpnet best, men det ble skapt lite sjanser foran gjestenes mål.

Antakelig hadde Mosjøens lagledelse undervurdert Herøy/Dønna, for de to antatt beste spillerne hos vertene satt på benken da gjestene gikk opp i ledelsen i første omgang.

Herøy/Dønnas første mål kom vel på noe som strengt tatt ikke var en sjanse. Tore Larsen sendte et høyt innlegg i bue over MIL-keeper Eirik Øyen Våg. Ballen slo i stolpen og de oransjekledde tok noe overraskende ledelsen. Den holdt de også omgangen ut, skriver Helgeland Arbeiderblad.

Etter pause valgt MIL-trener Per Drage å slippe innpå Roholla Iqbalzadeh og Thomas Drage. Det ga mer trøkk framover på banen for vertene, mens Herøy/Dønna lå lavt med laget og satset på kontringer.

Laget fosset i angrep og med en nydelig enkeltmannsprestasjon rundet Henrik Anfindsen Eirik Øyen Våg i MIL-buret og trillet inn vinnermålet. MIL presset hardt på i sluttminuttene men Herøy/Dønna klarte å ri av stormen.

Dermed var det guttene fra Herøy/Dønna noe overraskende vant Kippermocupen.
guttelaget
Guttelaget fra Herøy/Dønna fotografert på kunstgressbanen i Herøy.

Annonser