- Dette er kjempeartig. Det er flott at seniordanserne vil komme hit og lære oss dette. Og så er de flinke til å lære fra seg. Jeg tror nok de aller fleste syns dette er artig, forteller en smilende Martin Nilsen. Og han får støtte av Randi Kristine Hansen.

- Det er artig å lære nye danser, sier også hun med et smil.

Ute på golvet er det nemlig seniordanserne Anne Marie Vollan, Agnar Johansen, Randi Storholm og Torvald Jakobsen som instruerer og forklarer.

Det går først i vanlig vals, deretter sakte vals. Anne Marie Vollan er raus med skryt, og det har hun god grunn til. For makan til positive ungdommer skal man lete lenge etter. Og flinke.

Kanskje er det nettopp ”Skal vi danse?” som har åpnet opp for andre danser enn de typiske ungdomsdansene.

- Vi oppdaget på eldrefesten i september at 10. klassingene var interesserte og positive. Men vi så at de trengte undervisning. Dessuten har vi nok en liten baktanke med å invitere oss hit, sier Anne Marie Vollan til Herøyfjerdingen.

- Vi håper at noen av ungdommene kan komme på seniordansekveldene våre på onsdager, sier Anne Marie og byr elevene opp til en ny og spennende dans.

- Har dere lyst å lære linedance? spør hun ungdommene. Et unisont ”JA” bekrefter at kjemien og interessen så absolutt er der mellom generasjonene.

Det hører også med til historien av 10. klassens lærer, Stian Prestø, heller ikke fikk være veggpynt under linedance.

- Hvorfor danser ikke du, Stian? Lød det utfordrende fra raden av dansende ungdommer. Hvorpå læreren selvsagt kastet jakka og ble med. Til svingende storbandrytmer.