May Valle og Arve Knutsen er fylkesråd for henholdsvis samferdsel og næring og regional utvikling og er dermed sentrale politikere for Herøys store satsingsområder.

Flostad klokken 11.25 Når de i dag ankommer Flostad ferjekai blir de tatt imot at ordfører Arnt Frode Jensen klokken 11.25.

Derfra bærer det direkte i møte på rådhuset hvor ordfører Arnt Frode Jensen innleder.

Kassefabrikken Etter en times lunsjpause går turen til Herøy Marine Næringspark på Hestøya hvor fylkeskommunens representanter får omvisning på kassefabrikken klokken 13.

En time senere skal leder i Herøy næringsforening, Roger Hansen, orientere fylkesrådene om næringslivets transportutfordringer.

Transportutfordringer Dette skjer på Marine Harvest sitt møterom, og her skal også neste tema belyses, nemlig Marine Harvest sine transportutfordringer.

"Hvordan løser vi næringslivets transportutfordringer inntil 2014 og etter utløpet av anbudsperioden for fergene" er satt som stikkord for neste tema, før turen går tilbake til rådhuset klokken 15.30.

Jobb- og skolependelere Her får fylkesrådene høre om arbeidspendlernes utfordringer når de måter representanter for penderforeningen.

Klokken 16 skal leder i Herøy Barne- og Ungdomsråd, Helene Heggheim, orientere om utfordringer med pendling til videregående skoler.

Økt bosetting Hun får 15 minutter til sitt innlegg, før Stig Neraas fortsetter med temaet: Et bedre pendlertilbud er en forutsetning for å lykkes i prosjektet ”Økt  bosetting".

Rundt klokken 16.15 begynner alle å gå inn for landing, når man først skal drøfte kravene til pendlertilbud og løsninger på kort og lang sikt.

Klokken 18.25 vil fylkesrådene ventelig være fulle av gode argumenter for å bedre transporttilbudet til Herøy, når de returnerer med ferje til Søvik.