Valgte Herøy

4_turnuskandidat
Da Tonje Strøno Sejersted (29) skulle velge seg en nordlandskommune å være turnuskandidat i valgte hun Herøy. Sejersted kommer fra Oslo og blir i Herøy fram til midten av februar. Hun har besøkt Herøy flere ganger tidligere da hun jobbet et år ved sykehuset i Sandnessjøen.
Etter seks år på universitet og et år i sykehustjeneste på medisinsk og kirurgisk avdeling i Sandnessjøen er turnustjenesten siste pliktåret i legeutdanningen til Tonje Strøno Sejersted.
 
Fikk velge
Men Herøyfjerdingen kan ikke la være å bli litt stolt når vår nye turnuslege forteller at hun fikk velge seg en kommune i hele Nordland hvor hun skulle være turnuslege.
 
Og valgte Herøy.
 
Men turnustjenesten er ikke siste stans med studier for Sejersted.
 
- Så blir det å starte på spesialisering, som normalt tar fem år, men foreløpig har jeg ikke bestemt meg for hvilket fagfelt jeg skal spesialisere meg innen.
 
Kanskje blir det øre-nese-hals. Vi får se. Det kommer litt an på hvem man treffer underveis i studietiden og hvem man blir inspirert av.
 
Fine turer
Men spesialiseringen skjer mens man er i full jobb, sier hun i en pause mellom pasientene.
 
Sejersted bor i Sandnessjøen og pendler til Herøy.
 
- Men jeg satser jo på å få noen fine turer i Herøy og området. Tidligere har jeg gått i både Dønnamannen og Åkvikfjellet, og her er jo så flott, avslutter Tonje Strøno Sejersted.
4_turnuskandidat
Tonje Strønå Sejersted blir på legekontoret i Herøy fram til midten av februar.

Annonser