De rundt 200 som hadde møtt fram i Herøy kirke fikk høre et repertoar som vekslet mellom kjente  og kjære julesanger kombinert med helt nye sanger fra Anitas nye album.

Av de mer kjente julesangene vi fikk høre var «Jeg synger julekvad», "Himlen i min favn", "Stille natt" (Glade jul) og "En stjerne skinner i natt". Vakre framføringer førte til at julestemningen fort kom på plass og under "En stjerne skinner i natt" var også allsangen til stede. Anita framførte også helt nye sanger fra sitt nye album "La høsten være som den er" og hun fikk god respons fra publikum under framføringen av blant annet "Takk for hver dag på jorden" fra den nye plata.

- Takk for at det funker, sa Anita til publikum etter framførelsen.

Stemmekontroll og fantastisk lyd
Herøy kirke har mange ganger vist seg som en god konsertarena med sin flotte klang i steinveggene, noe også Anita kommenterte under konserten.

Et av konsertens absolutte høydepunkter var da Anita og hennes trio gjenskapte lyden fra en innspilling som var gjort i billedkunstneren Emmanuel Vigelands gravkammer i Oslo. Anita fortalte før framføringen av sangen "Av kjærlighet" at hun sammen med noen jazzmusikere hadde spilt inn en hel plate i Vigelands gravkammer. Mausoleet har en unik akustikk med rundt 20 sekunders etterklang og leies jevnlig ut til konserter. Anitas stemmekontroll kombinert med dyktige musikere og en meget dyktig lydmann sørget for at vi nærmest kunne føle at vi var inne i mausuleet under framføringen av sangen.

Til tross for en historisk kort lydprøve på grunn av forsinkelsene var det mange som etter konserten mente at dette var en av de beste lydopplevelsene de hadde hatt i Herøy kirke. Mye av dette må nok Anitas lydmann Rune Børø ta æren for, selvsagt i kombinasjon med godt utstyr fra Artistservice på Dønna.

Fikk fram julens budskap
I tillegg til at Anita Skorgan er en meget god sanger bandt hun også konserten flott sammen med sine flotte historier. Hun er en god formidler og tok for seg julens ulike betydninger og mange rare skikker i dagens kommersielle julefeiring før hun kom inn på julens inkluderende budskap. Hun nevnte blant annet at det i Tokyo i Japan, der en prosent av befolkningen er kristne, ikke er uvanlig med korsfestede nisser i butikkene.

- Når det er som mørkest lysner det. Det er julens budskap og utenfor kirkene burde det i jula være et skilt der det stod at det var adgang påbudt for uvedkommende, sa Anita.

Boreal berget konserten
Det var lenge usikkert om det skulle bli konsert i Herøy kirke torsdag kveld. Med mye vær og store forsinkelser på flytrafikken så det lenge ut som om konserten måtte avlyses.

Stor velvilje fra flyplassansatte i Widerøe i Sandnessjøen og fergemanskapet på bilferga Alsten i Boreal førte imidlertid til at det ble konsert.

- Det er ikke ofte Boreal får skryt om dagen, men det må fremheves at Alsten ventet på Søvik i nærmere en halv time på at Anita Skorgan og hennes musikere og lydmann skulle komme med flyet. Uten deres fantastiske forståelse og velvilje hadde det ikke blitt konsert, sier Bård Grønbech i arrangementskomiteen.