Utstilling med lokale fotografer

Boerge
Helgeland Museum ved Børge Evensen inviterer lokale fotografer på utstilling av egne bilder under Herøydagen i sommer. - Kravet er at utstillerne er amatører og bildene skal være av nyere dato, sier Børge Evensen. Påmeldingsfristen er 1. juni.
Nå kommer muligheten for de mange fototalentene i Herøy til å vise sine kunster.   - Som mange sikkert har registrert på blant annet Facebook, så florerer det på internett med flotte bilder tatt av herøyfjerdinger.   I Herøy, som overalt ellers, har digitalkameraet i hendene på "folk flest" betydd en økt interesse for fotgrafering.   Muligheten til å ta ubegrenset med bilder uten å måtte ruinere seg på fremkalling, og de mange mulighetene for redigering på egen datamaskin, betyr at at mange amatører i dag holder et høyt nivå på fotograferingen.   Lokalt fotomiljø

Det ville vært synd om alle disse bildene bare ble liggende på harddisker i digitalt format, og aldri fikk sjansen til å glede publikum på den måten som bare et stort innrammet bilde på veggen kan gjøre, sier museumsbestyrer Børgen Evensen til Herøyfjerdingen.   Han sier videre at det dessuten er ønskelig med en presentasjon av lokalt talent, slik at folk kan møtes og man kanskje kan bygge et lokalt foto-miljø.   Foreløpig navn på utstillinga er "Herøybilder" og utstillinga skal henge i fjøset på bygdesamlinga under Herøydagan som i år arrangeres i tidsrommet 24. - 27. juni.    Krav
Følgende krav stilles for å være utstiller:
- Utstillerne skal være amatører, ikke profesjonelle fotografer.
- Det skal være egne bilder, av «nyere dato» (dette kan diskuteres nærmere, men det er altså ikke historiske bilder vi er ute etter i denne omgang)
- Ingen tekniske eller kunstneriske krav, dette skal være en utstilling der lokale fotoamatører stiller ut bilder de selv er fornøyde med, og ønsker å dele med publikum.
- Det er vel grunn til å tro at landskapsmotiver som involverer de Syv Søstre kommer til å bli veldig godt representert. Det understrekes derfor at også alle andre sjangre er velkommen, også bilder av dyreliv, portretter, reportasje/dokumentariske bilder med mer.   Praktiske opplysninger:
- Utstillerne trykker og rammer inn (eller monterer på annen måte) bildene selv. Museet kan selvsagt hjelpe folk, om nødvendig, men det hadde vært fint om utstillerne ordnet dette selv.
- Antall bilder per person avhenger av hvor mange som skal stille ut og hvor store bildene er. Mange fotografer/store bilder=få bilder per person og vice versa. Det er derfor viktig å få oversikt over deltagerne så fort som mulig.
- Om ønskelig kan bildene gjerne stilles ut for salg.
- Utstillingen varer fra herøydagene og frem til medio august, og vil ha samme åpningstid som bygdesamlinga i sommer.

Frist for påmelding: 1. juni.    
Boerge
Museumsbestyrer Børge Evensen inviterer lokale fotoamatører med på utstilling under Herøydagan.

Annonser