Nanny, Gerda, Nelly og Aud var til stede ved utstillingen da Herøyfjerdingen var på besøk. De likte godt at det skjedde noe på omsorgssentret, og spesielt etter at det hadde vært så mange restriksjoner i forbindelse med pandemien.

De driftige damene har strikket både votter og sokker i ull, som på ekte herøyfjerdingsdialekt omtales «sjyvottæ» og «støvvelluggæ». Tre av damene hadde også god erfaring med Lofotkiste, og hadde i sine yngre dager sørget for at kista ble klar til mannfolkene skulle dra til Lofoten på fiske. De mente også at den kista de hadde utstilt manglet det lille rommet der blant annet lofotbrev og andre personlige eiendeler ble oppbevart.

- Målet med «Lofotkista» er at vi skal prøve å ta vare på historien og tradisjonene. Da vi hadde åpning av utstillingen var 1. klasse ved Herøy skole invitert. Vi ønsker at de som er på besøk her kan ta med seg sine beboere og se på utstillingen og få i gang den gode praten. Vi ønsker også at unger kommer hit og ser, og at kanskje andre skoleklasser kommer innom, sier aktivitør Helena Angel.

Damene har i tillegg til å strikke også bakt flatbrød sammen med gode frivillige hjelpere og andre beboere. Helena forteller at det det er tydelig at damene ikke har glemt sine gamle kunster, og at det er tydelig at de setter pris på at det skjer noe i hverdagen.

Utstillingen blir stående ei stund, og det ligger ved ei loddbok der man kan kjøpe lodd.

- Premiene er de flotte produktene vår driftige damer har lagd, som sjyvottæ, støvvelluggæ, strikket skjerf og hjemmebakt flatbrød, avslutter Angel.