Prisen skal bidra til å vise fram gode forbilder og i tillegg til heder og ære belønnes vinneren med en pris på 250.000 kroner.

Deles ut i juni Prisen deles ut av kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete i juni 2012.

Kåringen gjennomføres av en fagjury som ledes av Erling Dokk Holm og Distriktssenteret har ansvaret for organiseringa av den.

Får besøk av juryen De nominerte vil bli presentert på Distriktssenterets hjemmesider og på Facebook. Juryen kommer etter dette til å arbeide seg fram til ei kortliste med steder som får besøk av juryen før vinneren kåres.

Prisen kan deles ut til kommuner og andre aktører som gjennom å involvere offentlige, frivillige og private krefter har gjennomført tiltak som har bidratt til å øke stadets attraktivitet og folks opplevelse av trivsel, tilhørighet og stolthet.

Store og små steder Både store og små steder kan nomineres. Opprustningene skal ha ivaretatt og videreutviklet stadets egenart på en nyskapende måte gjennom god utforming av de fysiske omgivelsene.

Det er åpent for alle å levere forslag, og dere oppfordres derfor til å spre informasjon om prisen så bredt som mulig.

Beskrivelse Forslagene må gi en kort beskrivelse av hva som gjør det foreslåtte stedet attraktivt og hvilke tiltak som har bidratt til dette.


Forslag sendes til post@kdu.no. Spørsmål om prisen kan rettes til Torhild Lamo på telefon 98607208.

Frist for å levere forslag er 12. februar 2012.

For mer informasjon: http://www.distriktssenteret.no/attraktiv-stad