- Dette er et prøveprosjekt som er spennende for oss voksne, som består av Kirsti Karlsen, Anita Vatnan, Karina Kvitvær og Renate Dalen. Det er selvsagt ikke minst spennende for barna som får være ute nesten hver dag og omtrent hele dagen. Målet er at ungene skal være aktive og bli vant til å kunne være ute i all slags vær, sier pedagogisk leder Renate Dalen.

- I dag har førskolebarna vært i fjæra på «Grindstrand» og spist grønnsaksuppe og kost seg skikkelig. De begynner dagen med å smøre matpakke til seg selv, ordne sekken med drikke og sitteunderlag og så er de klare for å være ute i fire timer, sier Renate.

- Se hvor mange fine krabber vi har funnet i fjæra, sier førskolebarna til Herøyfjerdingen.

Dersom det blir skikkelig dårlig vær kan førskolebarna bare krype inn i grillhytta som er plassert på lekeplassen i barnehagen eller gå inn på avdelingen i barnehagen.

Har vært på mange turer
Førskolegruppa som består av 18 barn har allerede vært på mange turer og sett seg litt rundt på de forskjellige plassene de kan oppholde seg på.

- Det er mange fine plasser vi kan dra på tur og vi er så heldige å ha den fine naturen rett utenfor barnehagen. Barna trenger ikke å gå så langt, sier barnehagepersonalet til Herøyfjerdingen.

Gamma på Storvatnet
Førskolegruppa har vært og ryddet i og rundt gamma på Storvatnet, men der trengs det en del hjelp for å få den skikkelig i orden.

- Vi håper det er noen som vil komme på dugnad og hjelpe oss med å ordne gamma slik at vi kan bruke den skikkelig. Døra er borte og det er også noen andre ting som må på plass, sier personalet.

Gamma eies av den for tiden inaktive foreningen Herøy jeger og fisk og Herøy kommune og har tidligere blant annet blitt brukt av jegerforeningen, skolene og barnehagene i kommunen. Det vil nå bli tatt et initiativ for å få ordnet gamma skikkelig.

Mange fine områder
- Grunneierne rundt barnehagen har vært veldig greie med oss slik at vi kan være på tur i næromområdet. Vi har blant annet fått låne gapahuken til Marina Brænden og her får vi også lov til å sage ned greiner slik at vi kan lage oss levegger for vær og vind, avslutter de takknemlige barnehageansatte.