Prisen ble delt ut av fylkesmann Hill-Marta Solberg under åpningen av fylkestinget i Nordland den 1. desember.

Gårdbrukerne som fikk prisen i år er:

  • Oddrunn Skogsholmen Dalheim og Per Dahlheim
  • Bodil Sæther Karlsen og Arne Kjell Karlsen
  • Karen og Asbjørn Nilssen Mehaug
  • Randi Silvik og Helge Otelius Zahl

- Arbeidsinnsatsen som de fire gårdsbrukene legger ned i gjennomføringen av beiting og slått, er uvurderlig for kulturlandskapet på Husvær og de omkringliggende øyene. Gjennom tildelingen ønsker Landbruksforum Nordland å hedre gårdbrukerne på Husvær for denne innsatsen, sa fylkesmannen i Nordland Hill-Marta Solberg da hun delte ut prisen på Fylkestinget 1. desember.

Begrunnelsen
I begrunnelsen for tildelingen av årets pris la Landbruksforum Nordland vekt på at prismottakerne er flotte eksempel på gårdbrukere med stort pågangsmot og stor arbeidsvilje. De produserer gode og ettertraktede produkter, og samtidig ivaretar verdifulle kulturlandskap med høyt biologisk mangfold og opplevelseskvaliteter til glede for fastboende og besøkende.

- Prismottakerne er flotte eksempel på gårdbrukere som gjennom stort pågangsmot og arbeidsvilje leverer gode og ettertraktede landbruksprodukter, og samtidig ivaretar et verdifullt kulturlandskap med høyt biologisk mangfold og opplevelseskvaliteter til glede for fastboende og besøkende,  utdyper Hill-Marta Solberg

Prismottakerne fikk overrakt en ljå og hvert sitt litografi laget av nordlandskunstneren Dagfinn Bakke.

Se opptak fra utdelingen nedenfor.

Watch live streaming video from nordlandfylke at livestream.com


Saken er tidligere omtalt i Herøyfjerdingen 12. november 2014
Trykk her