Julie er elev i 5. klasse ved Herøy sentralskole.

- Vi fikk invitasjon til tegnekonkurransen i forbindelse med TV-aksjonen i høst.

Da hadde vi jobbet med FN-dagen og tema for tegnekonkuuransen var barnas rettigheter opp imot TV-aksjonen, forteller Rita Hjelmseth til Herøyfjerdingen.

- Jeg tegnet barn som har rett til å gå på skole, forteller vinneren selv, Julia Hjelt Wold videre.

- Jeg er veldig glad i å tegne og tegner mye både på skolen og heime, legger Julie til.

Det var ikke tillatt å skrive på tegningene, og Rita Hjelmseth mener at mange i 5. klassen hadde bidratt med flotte tegninger.

- Jeg tror vi hadde flere med gode vinnersjanser, sier læreren.

Hun forteller om en klasse hvor alle er veldig glade i å tegne.

Det siste de har jobbet med i Kunst og Håndverk er reproduksjoner. Edvard Munchs "Skrik" har vært modell for 5. klassen og Rita Hjelmseth viser fram en rekke "Skrik".

Fine klare farger Men hun tror kanskje at juryen har valgt Julies tegninger på grunn av de fine klare fargene, at hun hadde dekket hele arket og hadde med en god del detaljer i bildet.

På landbasis var det kommet inn 7092 tegninger. Mange kom fra Nordland, så det er en god prestasjon å vinne fylkeskonkurransen.

- Kunstneren Håvard Vikhagen skal lage en collage av alle 18 fylkesvinnerne og denne collagen skal overrekkes til Barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen 20. november.

Offentliggjøres 20.november Denne dagen skal nemlig landsvinneren av tegnekonkurransen offentliggjøres på Frokost-TV på NRK1, forteller klassekontakt Hjelmseth videre.

Rita Hjelmseth tror at dersom Julie i dag hadde blitt vinner av landskonkurransen, så hadde skolen fått beskjed om det idag.

- Men det blir uansett spennende, for kanskje kan vi kjenne igjen tegningen til Julie i collagen som Barne- og likestillingsministeren får overrakt.

Julie derimot, hun får tilsendt diplom og T-skjorte med UNICEF\'s logo på.

Se Julies tegning på nett Har du lyst til å beskue Julies vinnertegning, og alle de andre fylkesvinnerne, kan du fra onsdag klkke deg inn på denne nettadressen:

http://www.unicef.no/kids