Unge oppfinnere

grunderfroe_jentene
Henriette, Sigrid og Terese i 9. klasse ved Herøy sentralskole har opplevd mange gnagsår og kjent hvor smertefullt og ødeleggende for en fjelltur det kan være. Det førte til oppfinnelsen av en strømpe mot gnagsår.
Har du noen gang sett hvordan dine idéer ser ut i virkeligheten? Det får snart Henriette Larsen, Sigrid og Terese Berglund oppleve.

I januar fant de opp en strømpe mot gnagsår og om et uke får de se hvordan idéen ser ut når en industri-designer har tegnet oppfinnelsen deres.

9. klassingene ved Herøy sentralskole går for tiden og bare venter på å få se hvordan deres oppfinnelser fra januar blir når en industri-designer har tegnet deres genistreker.

Gründerfrø Da Jan Frode Haugaløkken bak det spennende prosjektet "Gründerfrø" besøkte 9. klasse ved Herøy sentralskole i januar kom det mange spennende idéer fra elevene.

Eller hva sier du til en ballsøker, sko med nettverk, rovfuglsikkert fuglebrett.

Henriette, Sigrid og Terese  har opplevd så mange gnagsår at de mente at en strømpe med silikon på de strategiske punktene hvor gnagsår gjerne kommer - ja, det måtte være tingen.

- Vi fant ut at små beskyttende silikon-forsterkninger måtte være redningen mot gangsår. Mange får jo det gjerne på turer eller når de trener og det kan være veldig trasig, sier jentene til Herøyfjerdingen.

Når Haugaløkken kommer tilbake neste uke får de se sin egen oppfinnelsen tegnet av en industridesigner.

Iphone med visakort Det får også Runar Jakobsen, Shakar Mustafa og Markus Johanessen Solum som i januar fant opp en mobiltelefon med innbygget visakort.

Eller rettere sagt: En Iphone som kan lese visakortet, slik at du kan betale med telefonen, kjøpe parkeringsplass og liknende.

Runar forteller: - Siden vi gjerne har visakortet i den ene lommen og mobiltelefonen i den andre kom idéen: Hvorfor ikke slå dette sammen?

VI startet med en flip-telefonen, men gikk bort fra det. Nå er vi spente på å se hvordan telefonen blir når en proff tegner den. Antakelig blir den mindre kantet enn vår tegning, sier Runar Jakobsen.

- Og dersom telefonen virkelig blir noe av og blir satt i produksjon, ja da blir det kjempeartig. Og kanskje vi tjener penger på det, smiler Runar.
grunderfroe_jentene
Sigrid Berglund (f.v.), Henriette Larsen og Terese Berglund har funnet opp en strømpe mot gnagsår. (Bilder: Britt Anne Karlsen)
grunderfroe_guttene
Shakar Mustafa (f.v.), Runar Jakobsen og Markus Johanessen Solum har funnet opp en Iphone med visakortplass.

Annonser