Den 15. august var det premiere for NRKs bokekspedisjon: «Ord vi deler». Ekspedisjonen tar seere med på reise gjennom 12 steder som er representert i det litterære Norge. Programleder er Pia Rivelsrud som er kjent fra «Forbrukerinspektørene» og fra NRK Sporten. Denne uka ble program tre spilt inn på Herøy.

Hovedgjesten i denne episoden var forfatteren Siri Pettersen. Hun har blant annet skrevet den populære serien «Ravneringene» - en fantasy-serie med norrøne røtter som foregår i en fiktiv verden inspirert av nordnorsk natur.

I tillegg til den suksessrike forfatteren deltok også Alf Knutsen i programmet og fortalte om sitt forhold til Petter Dass.

I forkant av programmet var ungdom mellom 11 og 15 år fra Herøy utfordret til å sende inn en historie om noe de hadde opplevd på Herøy, og om hvordan det var å bo her. Tora Olsen Skagen (15) hadde tatt utfordringen og leverte etter det vi fikk høre et godt bidrag.

- Jeg hadde skrevet en tekst som jeg hadde sendt inn og i går ble det gjort TV-innspilling mens jeg leste teksten. Det var litt rart og uvant å være med på dette, men det var jo samtidig artig. Teksten jeg leste handlet om hvordan jeg har det på Herøy, sier Tora Olsen Skagen.

Herøy leverte
Under innspillingen hadde rektor Lars Olav Mogård-Larsen gitt store deler av elevene og lærerne på skolen fri for å delta som publikum. I tillegg til andre tilhørere og et nydelig vær i flotte omgivelser skapte dette ei ekstra flott ramme til innspillingen.

Programleder Pia Rivelsrud og de andre i produksjonsteamet skrøt også åpenlyst av rektor og de andre som hadde lagt så godt til rette for innspillingen i Herøy.

Programmet sendes på NRK2 torsdag 29. august kl. 19.45 og på NRK1 søndag 1. september kl. 18.30.

Siri Pettersen

  • Siri Pettersen (f. 1971) har røtter i Finnsnes og Trondheim, men bor nå i Oslo.
  • Hun debuterte som forfatter i 2013, med «Odinsbarn», og fullførte Ravneringene-triologien to år senere.
  • Før hennes tredje bok ble utgitt, hadde hun solgt nesten 22 000 bøker.
  • Ravneringene-serien er foreløpig solgt til syv land (Norge, Brasil, Sverige, Finland, Danmark, Polen, Tsjekkia).
  • Pettersen ble nylig nominert til Bokhandlerprisen for tredje år på rad.
  • Hun representerer Norge i IBBYS Honourlist 2015.
  • Vinner av Fabelprisen 2014
  • Vinner av Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend 2015.

Kilde: NRK

Trykk her for å lese en artikkel fra NRK om forfatter Siri Pettersen