Mange forhold har ført til at det har tatt altfor lang tid å få løypene merket og leder i Helgeland Friluftsråd sier at det er en møysommelig prosess å få alt klart til å sette opp skilt.

- Vi må ha alle avtaler i orden med grunneiere og ikke minst Statens vegvesen. Dette har en tendens til å ta altfor lang tid, men nå har vi endelig fått den første løypa klar til merking, selv om prosessen med Vegvesenet ikke er helt ferdig enda, sier Helgesen.

Vennestien
Etter en navnekonkurranse var det til slutt 3. klasse ved Herøy skole som vant konkurransen med sitt forslag "Vennestien" En av elevene, Nila, forklarte navnevalget på en fin måte med at det skal minne alle om å være venner. Mens det tidligere ble drevet en del krigsleker i skogen der løypa ligger skal man nå med dette navnevalget bli minnet om at det er viktig å være venner.

Den flotte turløypa i skogen bak barnetrinnet på Herøy skole ble i følge rektor Lars Olav Mogård-Larsen påbegynt for rundt 12 år siden og er siden blitt oppgradert med flere fasiliteter. Den er laget slik at det skal være mulig for alle å bruke den. Derfor er det laget bruer og fyllt grus slik at man kan komme seg fram med rullestol. Turløypa brukes flittig av mange både i skoletida og til andre tider.

- Vi har gjennom diverse tilskudd og stor dugnadsinnsats også fått på plass både gapahuk og grillhytte. Det er også kommet lys på plass lys i akebakken så området er blitt veldig flott. Mange bruker området og de enkelte klassene har derfor faste perioder der de har ansvaret for å plukke søppel og holde det i orden, sier Larsen.

3. klasse med klassestyrer Silje Wang i spissen har påtatt seg ansvaret med å få satt opp skiltene.