- I strålende vårvær var det mange store og små turgåere som hadde tatt  veien til Valen for å være med på bålmarsjen. Marsjen gikk rundt Storrunden, over Storhåjen, til Flatøya og Bukkholmen. Etterpå var det bål og kaffe på Valen. Det ble ei flott formiddagsstund, skriver Silje Wang til Herøyfjerdingen.

Tredje av seks turmarsjer
I forbindelse med at det er "Friluftslivets år" i 2015 har jentegruppa JeSS tatt mål av seg til å arrangere seks turmarsjer i februar, mars.og april. Første turmarsj ble arrangert på Sør-Herøy 15. februar, andre turmarsj i Øksningan 1. mars og søndag 15. mars ble turmarsj nummer tre arrangert på Seløy.

Neste turmarsj er planlagt på Tenna 29. mars.

Hver tur inneholder registrering, aktivitet, bålkaffe og sosialt samvær og alle turene går søndager klokken 12.00.

Trekning av gavekort
Det er utarbeidet et eget deltakerkort der man kan samle fem registrerte turer i løpet av vinteren og våren. Den siste turen ender i en flott avslutning og noe ekstra. Alle som samler fem turer får en oppmerksomhet siste turdagen og blir samtidig med i trekning av gavekort knyttet til friluftsliv.

Selv om man ikke har anledning til å delta på fem turmarsjer er det selvsagt bare å møte opp på det man rekker. Det viktigste er at man kommer seg ut og får rørt seg litt, samtidig som man får hilst på andre turgåere i trivelig sosialt samvær.

Her er oversikt over alle turmarsjene:

  • 15. februar: Sør Herøy, Startskuddet går med utdeling av deltakerkort og pannebånd med JeSS-reklame
  • 1. mars: Øksningan
  • 15. mars: Seløy
  • 29. mars: Tenna
  • 12. april: Nord-Herøy
  • 26. april: Staulen, avslutning og noe ekstra

Alle foto: Silje Wang