Banksjef Roger Hansen forteller at bankens tidligere lokaler var lite egnet til dagens bankdrift.

- Vi så derfor på disse lokalene da de ble ledige og da det åpnet seg for et makebytte med Kåre Pettersen overtok vi hans avtale med Herøy Servicebygg AS, forteller Roger Hansen mens han viser Herøyfjerdingen rundt i de flotte lokalene.

Og mens de gamle lokalene var både mørke og trange, er dagens lokaler tidsmessige og romslige. Hver enkelt ansatt har fått eget kontor, adskilt fra det store mottaksrommet med glassvegger og glassdører. Alle med utsikt mot Herøysundet.

Det vel 15 kvadratmeter store møterommet er antakelig et av de fineste møtelokalene i kommunen, også det med utsikt mot sjøen. På veggen henger et bilde av Lensmand K. M. Havig, som stiftet Helgeland Sparebank i 1882.

- Alle er veldig godt fornøyde med hvordan vi har fått det. Ved at vi har ordnet det slik jobber vi mer sammen og arbeidsmiljøet er blitt enda bedre. Også fra kundene får vi bare positive tilbakemeldinger, forteller Roger Hansen.

Flotte lokaler til tross, Hansen framholder at det er menneskene som jobber her som er det viktigste. En endring har han innført er at banken hver tirsdag har besøk av bedriftsrådgiver.

- Dette skyldes at vi satser enda sterkere på næring. Vi har mange bedrifter hos oss og ønsker å bli enda større, sier Roger Hansen. I tillegg trekker han inn nødvendig kompetanse fra Mosjøen og Rana når kundene ønsker det.

- Vi skal tilby de samme tjenestene her som i Sandnessjøen og Mosjøen, sier han.

Roger Hansen gikk til jobben som banksjef etter å ha vært markedssjef i Helgelandske i lang tid en bank han kjente godt.

- Jeg har sittet i styret i Sparebanken Rana en tid og i styret til ny Helgeland Sparebank frem til jeg takket ja til jobben i Herøy. Dermed hadde jeg god kontakt med dette miljøet. Samtidig handler begge jobbene mye om samfunnsbygging, og jeg liker å jobbe med ting som kan bidra positivt til lokalsamfunnet.

Banken har jo en viktig rolle i et samfunn, på samme måte som Helgelandske har vært det, uttaler banksjefen. Han mener at det rent personlig var positivt å skifte beite med nye utfordringer og nytt miljø.

Inntil videre pendler Roger Hansen mellom Sandnessjøen og Herøy. Kona Sølvi, som er fra Herøy, går på desentralisert sykepleierutdanning og dermed er det enklest å bo i Sandnessjøen.

Dessuten har vi en jente på 3 år i barnehage og en gutt som avslutter videregående i år , sier Hansen. Han legger til at familien senere vil måtte vurdere flytting til Herøy.

Under flyttingen fra de gamle lokalene dukket det også opp mange gamle protokoller fra styrer og forstanderskap, tilbake til den tid banken ble etablert. Disse er overlevert Helgeland Museum avd. Herøy, og inneholder mye interessant historie om økonomien til næringslivet og befolkningen i Herøy.