10. klasse på Herøy skole har gjennom mange år hatt som tradisjon at de markerer de eldres dag med seniorfest eller eldrefest som det tidligere ble kalt. Eldres dag er egentlig 1. oktober, men ble markert i Herøy fredag 3. oktober. Dette er en flott tradisjon der ungdom får møte godt voksne og kommunens seniorer til trivelig lag.

God mat og underholdning
I festlig lag hører det med god mat og i år ble det servert stekt laks med tilbehør i tillegg til kaffe og kaker. Etter maten var det underholdning av noen av klassens elever. Et eget band bestående av Benjamin Pedersen (bass), Torje Karlsen (trommer) og Edvin Haugen (sang og gitar) framførte sangen "The Day After Tomorrow" av Saybia før Ingvild Håland sang "Thousand Years" av Christina Perri til playback som var laget av kulturskolen ved Reidar Moursund. Det er også kulturskolen ved Reidar som har øvd og instruert gruppa som spilte.

Gave fra eldrerådet og pensjonistforeningen
Som tidligere år vanket det også i år pengestøtte til årets avgangsklasse. Pengene kommer godt med i kassa når klassen til våren skal reise på klassetur med "Hvite Busser" Dette er en tematur der ungdommene blant annet får et innblikk i krigens grusomheter og besøke konsentrasjonsleirene fra 2. verdenskrig. Bjørg Grande overrakte klassen en sjekk på 3 000 kroner fra rådet for eldre og funksjonshemmede mens Arna Johansen overrakte også en sjekk fra Pensjonistforeningen på kroner 1 000 i støtte til klasseturen.

Mange på dansegulvet
Til en skikkelig seniorfest hører det også med gammeldans og denne gangen var det stablet sammen et helt orkester for anledningen. På trekkspill bidro Per Johansen, Inge Sandvær og Arnt Frode Jensen mens Johnny Birger Hansen og Svein Lundestad spilte henholdsvis gitar og bass.

Det er en trivelig tradisjon at det er ungdommene som byr opp de eldre til dans og det tok ikke lang tid før det var rimelig fullt på dansegulvet.

Mange å takke
Leder i komiteen May-Britt Ebbesen sier til Herøyfjerdingen at de har mange de ønsker å takke i forbindelse med gjennomføringen av årets seniorfest.

- Vi ønsker å takke Marine Harvest for at de har sponset oss med gratis laks. Vi takker alle butikkene på Herøy for at de har vært med å støtte oss og takker også for at vi fikk låne kjøkkenet på Herøy omsorgssenter til matlagingen. Vi takker selvsagt også for at musikken stilte opp og spilte gratis for oss, avslutter Ebbesen.