Herøy kirke har flott akustikk og egner seg derfor godt for sang. Søndag inviterte derfor Herøy menighet til «salmekveld mot våren» slik at sangglade herøyfjerdinger kunne få synge salmer og andre sanger i kirka. Prest Kari Sjursen og organistvikar Nikolai Sudenko bandt arrangementet flott sammen.

Ikke bare salmer
Kulturskolen i Herøy deltok med de dyktige sangelevene Sunniva Dahl Pettersen og Kristiane Lenning. De sang sangene «Vår beste dag» og «Blå salme» av Erik Bye. Blå salme er for øvrig også med i den nye salmeboka. I tillegg framførte de også den nydelige sangen «Make You Feel My Love» av Bob Dylan.

Kari Sjursen sier til Herøyfjerdingen at det foruten salmer også ble sunget sanger fra sangboka «Mads Berg». Denne sangboka ble flittig brukt i skolen tidligere og for de som har levd en stund er dette sanger som mange har et spesielt forhold til.

De ansatte på Herøy omsorgssenter hadde tatt med seg noen av beboerne til kirka og dette ble nok satt stor pris på av både dem selv og de som stod for arrangementet.