- Det er blitt en tradisjon med julegranbrenning på «Drømmeplassen» i Øksningan. Ideen er at de som ønsker tar med det gamle juletreet, kaker som eventuelt er til overs etter jul og blir med til felles markering av at jula nå er over og at vi går lysere tider i møte. Det er viktig å poengtere at alle er hjertelig velkommen, dette er ikke bare for de som bor i Øksningan!

- Det ble en særdeles fin julegranbrenning lørdag 23. januar 2016 på Drømmeplassen. Været var godt, inne brant det fint i bålpanna!  Først ble det servering fra svartkjelen og deretter samlet alle seg rundt et gammelt juletre ute og sang «Så går vi rundt om en pjuskete busk» Så ble det fyr på bålet for gamle juletre og inne i hytta serverte Beate Jenssen deilig risengrynsgrøt til alle som ville ha. Ute kunne ungene være med på uhøytidelig konkurranse og det vanket premier til alle.

- Det var spesielt stas at mange av Herøys nye innbyggere tok turen til Drømmeplassen denne ettermiddagen. Å samles rundt bålet er en uhøytidelig måte å bli kjent på, og praten gikk livlig på mange forskjellige språk også. Takk til alle som bidro til at det ble en så flott kveld for alle!, rapporterer Elbjørg Larsen til Herøyfjerdingen.

Alle foto: Elbjørg Larsen