Det var trangt om plassen da Herøy bibliotek og kulturskolen arrangerte konsert sist torsdag. Medarbeider ved biblioteket Elin Bårdgård Johansen ønsket velkokmmen og leste deretter en fortelling av Astrid Lindgren - Dragen med de røde øynene. Det var en lydhør forsamling av store og små som spent fulgte med på opplesingen.

Kulturskolen i Herøy har mange dyktige sangtalenter og ved denne konserten var hele 12 av de i aksjon. Det var nok litt kribling i magen hos både de som skulle opptre og deres foresatte. Det var et stort spenn i repertoaret, tilhørerne fikk høre sanger av både Alf Prøysen og Astrid Lindgren, i tillegg til nyere sanger av Malin Reitan og fra Melodi Grand Prix junior. En av de fine sangene som ble fremført var den danske sangen "Jeg vil male dagen blå", eller "Regnvejrsdag i november" som den opprinnelig heter. Den er skrevet av Pia Raug og Ebba Munk Pedersen.

Etter konserten kunne de fremmøtte kose seg med kaffe, saft og pepperkaker. Mange benyttet anledningen til å låne bøker og filmer, og noen av de minste syntes tydeligvis det var vanskelig å velge blant alle bibliotekets fine barnebøker.

Vi gleder oss til neste arrangement på biblioteket, det er positivt at lokalene kan benyttes til mer enn bare å låne bøker.