Treningssenteret skal drives i regi av Møtestedet og fredag 3. mai inviterer de til informasjonsmøte om hvordan treningssenteret skal drives framover. Denne dagen blir det ikke anledning til å trene, men fra lørdag 4. mai kl. 11.00 åpnes det for trening i senteret.

Drives av Møtestedet
Før jul ble det etablert treningssenter i bibliotekbygget i regi av Møtestedet og dette videreføres nå i "Sprut" sine lokaler i kjelleren i Herøy omsorgssenter. I starten blir det Ingrida Jureviciene som får hovedansvaret for driften av treningssenteret sammen med Aiste Remeikaite. Ingrida er utdannet gymnastikklærer, basketballtrener og pilatesinstruktør fra Litauen og har spilt på det litauiske landslaget i basketball. Siden 8. april har hun instruert i pilates en dag i uka i Herøy skoles aula og dette vil hun fortsette med. Når treningssenteret åpner vil dette bli integrert som en del av senterets aktiviteter.

Utvidet plass
Treningssenteret er utvidet med et ekstra rom der det er planlagt å drive med spinning. Det foreligger også planer om å utvide treningssenteret mot sør slik at det blir bedre plass for alt utstyret. - Dersom det er noen som kan tenke seg å være instruktører på spinning må de bare melde seg, sier Ingrida og Aiste.

Ønsker innspill fra brukerne
Treningssenteret disponerer alle apparater som tidligere ble brukt i "Sprut" og tillegg vil det også bli flyttet en del apparater fra dagens treningssenter. - I tillegg til spinning vil vi også starte opp med step-trening, sier Ingrida og Aiste. - Vi vil også gjerne ha innspill fra brukerne dersom det er aktiviteter som de ønsker vi skal begynne med, sier de to instruktørene.

Utvidet åpnigstid for nybegynnere
Åpningstidene blir fra 08.00 - 20.00 fra mandag til fredag og fra 11.00 - 19.00 lørdag og søndag. I tillegg vi det bli lagt til rette for at nybegynnere kan få personlig veiledning og trening etter kl. 20.00 uten at andre er tilstede. På dagtid har fysioterapeutene ved Herøy fysioterapi sagt seg villig til å ha oppsyn med dem som trener, men fra kl. 16.00 er det Møtestedet som tar over ansvaret.

Prisoversikt
De som skal bruke "Sprut" kan velge om de vil kjøpe dagskort, to-månederskort eller årskort. Prisene er lagt på samme nivå som treningssenteret på Dønna:

  • Dagskort kr. 100,-
  • To-månederskort kr. 1 000,-
  • Årskort kr. 4 200,-
  • Pilates kr. 50,- pr. gang (dersom du bare ønsker å delta på denne treningen)