I september i fjor var ungdommer fra Bindal og Herøy på besøk i byen Prozowice, og biblioteket i denne byen samarbeider med Stiftelsen Peacepainting. De har fått 1,1 millioner i støtte fra EØS-midler til sitt arbeid. Den 2. juni kommer gjenvisitten, i form av 35 ungdommer mellom 12 og 15 år, samt 14 lærere og foreldre. En hel busslast kjører i land på Flostad om ettermiddagen den 2. juni. Da har de besøkt Sameskolen og Samisk Kultursenter i Hattfjelldal og tilbrakt en spennende natt i lavvo!

Elevene i 9. klasse i Herøy har fått en sentral rolle under dette besøket. Både med å organisere overnatting, være lokale guider, vertsfamilier og sørge for gjestenes ve og vel under oppholdet.

Hjelp til to overnattinger
- Det gjenstår fremdeles en del for å få plassert alle besøkende og jeg ber nå om at folk som kan tenke seg til å ha noen boende hos seg tar kontakt med meg. Det er kun snakk om to overnattinger. Våre gjester kommer om kvelden 2. juni og har fullt program hver dag så det er ikke snakk om at man skal lage mye styr og opplegg. Det er kun to avernattinger og to frokoster vi trenger hjelp til, sier leder i Herøy Frivilligsentral, Jelena Budesa.

Alle som kan tenke seg å ha noen gjester boende hos seg bes om å ta kontakt med Jelena på telefon 960 44 774.