Utstyrsbanken i Herøy er en forening som ble startet i 2013, med det formål å gi alle barn og ungdommer i Herøy like muligheter til å delta i de aktiviteter som lokalsamfunnet tilbyr. Foreningen vil arbeide for sosial utjevning mellom barn og unge, og jobber aktivt for økt aktivitet blant unge. Dette vil si at alle som trenger å få lånt utstyr som kan føre til at barn og unge i Herøy kan få delta i ønskede sports- og fritidsaktiviteter, kan låne utstyr hos Utstyrsbanken.

Gjennom midler som Utstyrsbanken har fått fra både Marine Harvest fondet, Fylkesmannen, Helgeland friluftsråd og Herøy kommune har det nå blitt kjøpt inn mye utstyr. I tillegg til dette har utstyrsbanken også fått en del utstyr fra befolkningen i Herøy. Alle som ønsker å ta del i en aktivitet som tjener formålet til utstyrsbanken kan derfor ta kontakt og få låne det de trenger. Utstyrsbanken inneholder blant annet sykler til store og små, sykkelvogner, fiskestenger, uteklær og sko, lavo, telt og annet turutstyr (sitteunderlag, liggeunderlag, soveposer, storkjøkken, etc.), fotballsko, joggesko og mye mer.

På bildet ser dere Nora (1) og Marius (4) på sykkeltur i sykkelvogn på utlån fra Utstyrsbanken. Deres mor, Mai-Lis, synes det var veldig kjekt å få låne sykkelvogn og sykkel fra Utstyrsbanken, for å teste ut om dette var en aktivitet som familien kom til å gjøre ofte, før hun evt. vurderte å investere i en slik. Takket være utstyrsbanken fikk hun testet ut dette uten kostnader, og familien fikk mange fine, aktive turer på sykkelen.

Tekstboks: Vi håper flere vil benytte seg av dette flotte tilbudet!
For å låne utstyr eller ved spørsmål om tilbudet, ta kontakt:
•	Herøy ASVO: Sissel Eide Knutsen - 750 59 980
•	Herøy barnehage: Line Roan - 750 58 143
•	Herøy skole: Ann-Kristin Lenning - 918 39 502
•	Herøy IL: Kirsti Iversen - 750 58 750
•	Ledende helsesøster: Edith R. Hansen - 750 68 056
•	Folkehelsekoordinator: Karina Kilvær - 750 68 058
•	NAV Herøy: Mai-Lis Larsen - 468 41 620
•	Barnevernstjenesten: Marit Jørgensen - 750 74 000