Tre klasser til Lego League

lego_7
Herøy sentralskole stiller med hele tre klasser, nemlig både 7. 8. og 9. klasse under lørdagens First Lego League (FLL) i Sandnessjøen. 7. klassingene stiller opp i selvdesignede skjorter med FLL-motiv.
- Vi vil takke Sjøtrans som har som har sponset skjortene våre, sier en spent 7. klasse-gjeng når Herøyfjerdingen møter dem i klasserommet. Det råder en spent stemning i klassen noen få dager før First Lego League i Sandnessjøen lørdag og fortsatt er det mange detaljer som skal på plass.

Men blant de deltaljene som er i orden er altså den tøffe skjorta med motivet som klassen selv har laget. En legofigur som skyter en pil mot 1. plassen på seierspallen - med et lurt glimt i øyet.

Lego Hunters - Joda, de har glimtet i øyet og tro på en god plassering på lørdag, selv om det er første gangen klassen stiller i konkurransen.

"Lego Hunters" har klassen døpt seg selv til helgens FLL.

Teorigruppa i 7. klasse, Line Theimann, Ingri Haugen og Celine Kristiansen har laget en datapresentasjon om hvordan en vanlig bensinmotor med relativt enkle midler kan gjøres om til en bilmotor som går på bensin.

- Bilen vil kunne kjøre 100 mil på seks desiliter vann og litt bakepulver, forteller jentene og viser oss litt av presentasjonen som er ferdig.

Altså på samme måte som man kan få et kinderegg til  eksplodere ved hjelp av vann og bakepulver. Denne krafta skal drive bilen med minimalt ressursbruk og på en maksimalt miljøvennlig måte.

7. klasse har, som alle klassene som deltar i FLL, også en showgruppe, en underholdningsgruppe og en gruppe som skal kjøre legoroboten under helgens konkurranse.

Team Øyertan På ungdomstrinnet jobber også 8. og 9. klassingene med helgens First Lego League som mål.

8. klassingene Guro Hanssen, Andrea Rishaug Hansen, Hilde Pedersen, Sondre Hanssen, Petter Hanssen og Steffen Angel har laget en montasje hvor en flodbølge sluker en brygge.

"Team Øyertan" har klassen døpt laget sitt (klasse 8 A) og teorigruppa bak den farlige flodbølgen har tro på laget sitt.

- Hvis klimaet forandrer seg så mye som mange frykter, kan slikt som dette skje. Vi har lest en del om global oppvarming, forurensing og hva som skjer som en følge av det, forteller teorigruppa i 8. klasse.

Team Elias De eldste fra Herøy sentralskole som deltar i Stamneshallen lørdag kaller seg "Team Elias" og kommer fra 9. klasse.

Vi besøkte robotgruppa mens de fortsatt jobbet med å progammere lego-roboten slik at den kan klare flest mulig oppdrag på den tilmålte tiden.

- Vi har klart sju oppdrag så langt og det blir nok fortsatt noen kveldsmøter, på samme måte som sist uke, forteller gjengen som programmerer.

For det er ikke bare på dagtid de tre klassene fra sentralskolen jobber med forberedelsene. Sammen med foreldrene tas også ettermiddager og kvelder i bruk.

Roboten skal programmeres til å kjøre rundt omkring på bordet, forbi ulike hindre - uten å komme nær disse - og hente ting, treffe noe annet og på den måten utføre ulike oppdrag.

Det gjelder å klare flest mulig før den tilmålte tiden er ute.

Ved 10-tiden skal de første klassene i ilden lørdag. Det bør bli mange spennende timer med forventningsfulle klassekamarater og foreldre som ivrige supportere i salen.

Vi ønsker alle de tre klassene lykke til!

Følgende lag stiller i Stamneshallen lørdag: (Av påmeldingslista går det ikke fram hvor alle kommer fra)

Austbø Lego Mafia, Herøy Lego Hunters, 8. klasse Herøy, Team Elias, Power og Eleven, Team Micro, Stavseng Superkids, Lego Powers, Robotgjengen, 5. klasse Midtbygda, 8. klasse Midtbygda, Vega, 8. klasse Leirfjord Barne- og Ungdomsskole, Team Pondus.
lego_7
7. klasse stiller med selvdesignede skjorter.
lego_7
Line Theimann (nærmest), Ingri Haugen og Celine Kristiansen (stående) i 7. klasse skal lørdag presentere dommerne for en spennende teori som kan redde klimaet.
lego_8
8. klassingene Guro Hanssen (fra venstre), Andrea Rishaug Hansen, Hilde Pedersen, Sondre Hanssen, Petter Hanssen og Steffen Angel har laget en montasje hvor en flodbølge sluker en brygge.
lego_9
9. klassingene Per Gunnar Pettersen (f.v.), Ståle Olsen Skagen, Sander Martin Edvardsen, Henrik Solem, Jon Olaf Paulsen, Markus Johannessen Solum og Maren Nyrud skal kjøre robot.

Annonser