Striden har blant annet handlet om at Thoresen ønsker å starte campingplass for campingsvogner og bobiler på et område som er klassifisert som dyrka mark.

Formannskapet valgte 21. desember å se bort fra sitt tidligere vedtak hvor Thoresens søknad om midlertidig omdisponering av et stykke dyrka jord på Tenna til bruk som campingplass ble avslått.

Arne Thoresen klaget på dette vedtaket, en klage som altså førte fram. Nå er det likevel klart for ny omkamp.

Det betyr at Arne Thoresen ikke kan starte arbeidet med campingsplassen i februar, slik han uttalte til Herøyfjerdingens nettutgave 28. desember i fjor.

Rådmann Roy Skogsholm sier til Herøyfjerdingen at saka egentlig skal til Fylkesmannen. Det er nemlig ikke sikkert at et nytt møte nå kan løse problemene. Første mulighet for formannskapet til å behandle saka er 2. mars.

Mangler plandokument - Denne saka begynner å bli ganske stor. Det er flere problemstillinger i området. Vi mangler et plandokument og min vurdering så langt er at vi bør utarbeide en reguleringsplan for området for å få løst flokene. Vi kan ikke fortsette å avgjøre mange saker på dispensasjon, sier Skogsholm.

- Samtidig vil jeg legge til at det er veldig uheldig at de som vil få igang næringsvirksomhet mister verdifull tid, avslutter rådmann Roy Skogsholm.

Han kommer til å be om et møte med partene i saken.

De tre partene som har klaget på vedtaket fra 21. desember er Dagrunn Grønbech og Einar Ellingsen, Gerd og Ragnar Sjåvik og Guri Hoff Hansen.

Sistnevnte klager gjennom sin advokat Knut Jullumstrø, og han mener det foreligger alvorlige saksbehandlingsfeil ved kommunens behandling i saken.

Utilsiktet brudd "Disse er av en slik art at de alene tilsier at vedtaket må anses som ugyldig. Det påklagede vedtak framtrer videre i strid med kommunens plikt til å foreta en planprosess, skriver advokat Jullumstrø blant annet og framholder at vedtaket representerer et formodentlig utilsiktet brudd på plan- og bygningsloven paragraf 17-2.

Jullumstrø mener videre at vedtaket også er i strid med jordlovens paragraf 9, i det det ikke foreligger slike "særlige høve" at kommunen har adgang til å innvilge tillatelse til å omdisponere jordbruksareal til campingsplass.

Han avslutter med at "det påklagede vedtak framstår som en nullitet. Det må under en hver omstendighet oppheves under henvisning til ovenfornevnte forhold".

Trafikkøkning Gerd og Ragnar Sjåvik mener det vil være uforsvarlig å tillate den økte trafikkøkning som etableringen av en campingplass vil medføre.

"Veien går helt inn til bolig og garasje og små barn leker ofte i området," skriver de blant annet at påpeker at dersom campingplassprosjektet skal realiseres må en annen tilførselvei benyttes.

Dagrunn Grønbech og Einar Ellingsen eier en nabotomt til den påtenkte campingplassen og mener prosjektet til Thoresen vil føre til en verdiforringelse av deres tomt.

Også disse to klagerne trekker fram trafikkøkningen som et viktig argument for ikke å tillate campingplass her.