Herøy kommune har siden i vår solgt både den gamle legeboligen i Silvalen, ASVO-bygget på Flostad og den tidligere lærerboligen i Askmyra som Solli barnehage har holdt til i de siste 17 årene.

De to sistnevnte eiendommene er solgt etter at brukerne selv har tatt initiativ til å kjøpe byggene.

ASVO-bygget Herøy ASVO tok i fjor kontakt med kommunen med ønske om å kjøpe bygget, og nå er kjøpekontrakten underskrevet. To millioner kroner ble prisen og summen dekker utgiftene som kommunen pådro seg da bygget ble kjøpt av Nordlandsbanken i 2001.

Herøy ASVO har fram til nå leid bygget for 120.000 kroner per år, i tillegg til at Helse-, Sosial- og Omsorgsetaten har betalt 90.000 kroner per år i leie for dagsenteret.

Solli barnehage I vår ble Solli barnehage solgt til driverne av barnehagen for 300.000 kroner og de nye eierne har brukt sommerferien til å bygge ut den private barnehagen. Salget ble tinglyst i august.

"Legeboligen" Kommunelege 1 Inge Skauen flyttet ut av den gamle legeboligen i mars i vår. Bygget er gammelt og krever mye renovering og kommunestyret vedtok i slutten av februar å selge boligen.

Kun Trine og Svein Olav Heggheim bød på boligen. 875.000 kroner var tilbudet, noe formannskapet mente var for langt under taksten på 1.175.000 kroner.

Nå er skjøtet undertegnet og levert til tinglysing med kjøpesum på 975.000 kroner. Om lag 3,3 millioner kroner i inntekter betyr disse tre salgene for kommunen, men pengene må enten brukes til nedbetaling av gjeld eller nye investeringer.

Ny legebolig Kommunestyret vedtok i mars at det skal legges til rette for bygging av ny legebolig.

Kommunestyret ba rådmannen legge fram sak om innhold og finansiering, samtidig som rådmannen ble bedt om å utrede om det er behov for ny bolig og hvilke krav og behov som stilles til en slik bolig.

Kommunelege 1 Inge Skauen bor i Husvær hvor hun og mannen holder på med å bygge opp et kajakksenter. (tidligere omtalt i Herøyfjerdingen 2. august 2006).