Torsdag 2. oktober hadde mellomtrinnet på Herøy skole fokus på sykkel der elevene fikk øve seg på sykkelferdigheter, stell av sykkelen og delta i et rebusløp. Det var nok en del av elevene som fikk seg en overraskelse over hvor viktig der er å vaske og smøre sykkelen for å få den til å fungere bedre og vare lenger.

Mange tiltak er satt i gang
Rektor Lars Olav Mogård-Larsen forteller til Herøyfjerdingen at skolen har vært pådrivere for å få satt i gang flere tiltak for å bedre trafikksikkerheten.

- Parkeringsplassen der bussene stopper er blitt regulert og det skal på plasse fartsdumper for å få ned hastigheten forbi skolen. Skolen har fått kjøpt inn hjelmer og vi har hatt fokus på hjelmbruk og refleksbruk gjennom mange år, sier Larsen.

 I april i år fikk skolen tildelt premie som den beste skolen på Sør-Helgeland i årets bussvettaksjon i regi av Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg (NFTU) i samarbeid med lokalt busselskap, politiet og Trygg Trafikk.

Trafikksikker kommune
- Arbeidet med trafikksikkerhet på skolen er en del av satsingen "Trafikksikker kommune" fra Trygg Trafikk der målet er at det skal være fokus på dette arbeidet i hele kommunen for å forebygge ulykker, sier Lars Olav.

- Herøy er en prioritert kommune og foreldrerådet har fått tildelt 10 000 kroner i støtte fra Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg til dette arbeidet, avslutter rektor Larsen.