Alle oppfordres selvsagt til å få med seg mediesirkuset Arctic Race of Norway som skal ha målgang i Sandnessjøen 12. august. Da gjennomføres den andre etappen som går mellom Mo i Rana og Sandnessjøen. I den forbindelse er det også viktig å merke seg at flere veier er stengt i en periode mens løpet pågår.

Fra klokka 15.00 til rundt 18.15 er hele løypetraseen og fylkesvei 17 stengt for biltrafikk. FV 17 over Helgelandsbrua vil være åpen fra ca. kl. 17.30. Tilstøtende veier vil være åpne som normalt.

I Sandnessjøen er Novikveien, fra krysset ved avkjørsel Sigrid Undsets gt. til krysset ved avkjørsel Herman Wildenveis gt. (målområdet) stengt i perioden 06.00 til 20.00 12. august.

Parkering og skyttelbusser
Kart_Parkering.jpgPå kartet til høyre er parkeringsplasser avmerket med blå P, bobilparkering er avmerket med rød P.
Grønn markering viser ruten til skyttelbuss fra parkering ved a) Radåsmyra og b) Boreal sitt område på Sandnes, avkjørsel ved Shell. Skyttelbussene vil gå hele dagen.

Trykk på bildet for større kart

Endringer i ferjetrafikken
Her er informasjon fra Boreal angående ferjetrafikken fra Herøy og Dønna 12. august:

Søvik-Austbø-Herøy-Brasøy
I forbindelse med sykkelrittet Arctic Race vil veiene til Sandnessjøen samt RV17 (Kleivskaret - Kiwi) være stengt fredag den 12. august mellom kl. 15.30 og 18.15

Vi anbefaler våre passasjerer i bil, som skal til Herøy, Austbø og Brasøy, eller andre veien til Sandnessjøen eller videre nordover om å reise med tidligere avganger før stenging av veiene i og rundt Sandnessjøen.

Ferjene vil avvikle ruteturer som normalt, men biltrafikk kan ikke forvente å komme inn til - eller forbi Sandnessjøen i denne perioden, samt ut til Søvik.

Sandnessjøen – Bjørn – Løkta
I forbindelse med sykkelrittet Arctic Race vil tilkomst veien til ferjekaia i Sandnessjøen være stengt fredag den 12. august mellom kl. 15.30 og 18.15

Vi anbefaler våre passasjerer i bil, som skal til Sandnessjøen eller andre veien, Dønna og Løkta om å reise med tidligere avganger eller møte opp i Sandnessjøen i god tid før stenging av veiene i sentrum.

Ferjen vil avvikle ruteturer som normalt, men vil ikke ta med biler inn til Sandnessjøen på avgangen 16.30 fra Løkta og 17.10 fra Bjørn. Dette grunnet mangel på parkeringsplasser på ferjekaia.

Arctic Race of Norway - Sandnessjøen (Facebook-side)
Arctic Race of Norway (Hjemmeside)

Her er etappene som skal sykles. Etappe 2 har målgang i Sandnessjøen 12. august.

Arctic Race_rute.jpg